Stedentrip verbeterd Warschau

Stedentrip verbeterd Warschau
2017-01-07

Stedentrip Warschau

Warschau de hoofdstad van Polen wordt door veel reizigers aangetrokken, omdat het vol is met historische bezienswaardigheden, heerlijke restaurants, een bruisend nachtleven en culturele evenementen. Warschau één van de grootste en belangrijkste steden van Polen, met bezit van cultuur, entertainment en financiën.

Aan de linkerkant van de rivier ligt het Vistula en biedt de meest bekende toeristische attracties aan van de stad. Na de maand september, is deze Poolse stad klaar om de poort te openen voor kunst en cultuur liefhebbers en met internationale festivals en muzikale evenementen.

Vervoer

Reizen in Warschau hoeft niet alleen via traditionele vormen van vervoer zoals bussen of auto’s. Voor degenen die een stukje van de 19e eeuwse Warschau willen zien, kan dat doormiddel van te paard, touringcar of via een taxi. Een grote attractie voor kinderen is een tochtje op de oude spoorweg (Kolejka Staromiejska). Om het centrum en de rechteroever van Warschau te kunnen zien, kan dat tijdens een rit terug in de tijd naar het jaar 1950, door een ritje met de historische T tram. Voor meer rust en waterliefhebbers, heeft de stad tochten op de Vistula (Wisła rivier), via de watertram of veerboot. Ten slotte bestaat de mogelijkheid om rond de Krakowskie Przedmieście gebied te rijden doormiddel van een tuktuk.

Tram lijn T

In de weekenden en feestdagen tussen 30 mei en 29 september kunt u de speciale stad bewonderen door de tram te nemen die door de straten van Warschau rijd. De route die u door het centrum van de stad neemt begint aan de rechteroever van de rivier de Vistula en eindigt bij de Narutowicz Square. Tijdens de rit kunt u Warschau verkennen via de tram of uitstappen op een gewenste tramhalte en tal van historische monumenten en andere interessante plaatsen langs de route te bezoeken. Dit unieke voertuig heeft een stijlvol, houten interieur voorzien van een piano, geluidsinstallatie, LCD-monitoren en WIFI verbinding. Aan boord van de tram kunnen de passagiers deelnemen aan thema reizen en genieten van mini pianoconcerten op het geselecteerde weekend.

29 juni tot 1 september, wordt dezelfde route gedeeld met andere T lijn vintage trams. De gastheren van deze klassieke trams, zijn tijdens de rit de gidsen. Ze laten u graag de geschiedenis van de stad zien. De trams accepteren openbaar vervoer tickets.

verbeterd

Paarden taxi

Maak een ritje rond de straten van de oude stad in een koets, dat kan het hele jaar door. Dit middel van taxi is nu een geliefde toeristische attractie. Taxichauffeurs wachten op passagiers op Zamkowy Square, en staan open voor onderhandelingen (maar verwacht ongeveer 100 PLN ongeveer € 22,00 te betalen voor een 30 minuten durende reis).

Trein rails de oude stad

Tijdens de zomer rijdt de trein dagelijks, buiten het zomerseizoen om rijd de trein alleen in de weekenden. De route begint en eindigt bij Plac Zamkowy. Tijdens de 30 minuten durende reis door de straten van de Stare en Nowe Miasto, wijst de gids op interessante gebouwen, monumenten en andere bezienswaardigheden. Het is mogelijk om een gids te krijgen in een vreemde taal; voor meer informatie, bel 22 635 23 19 of 501 131 245.

Scooters

In de zomer kunt u uw bezoek aan Warschau ook met de scooter doen, dat kan bijzonder en interessant zijn en op hetzelfde moment beleefd u veel plezier en vrijheid in de stad. U kunt scooters huren met GPS – de navigatie leidt u vanzelf op een geprogrammeerde route (er zijn verschillende routes om uit te kiezen – must van Warschau, Warschau van de Volksrepubliek Polen, Praga District). U kunt ook een bestemming uit een lijst van attracties (musea, galeries, toeristische bezienswaardigheden) selecteren. Ook kunt u er voor kiezen een route met een gids temaken die over alle bezienswaardigheden van de stad wat weet te vertellen. De prijzen voor het huren van een scooter zijn vanaf 30 PLN / uur dat is ongeveer € 6,00.

Warschau City-Tour

Warschau City-Tour nodigt u uit voor een tour van de toeristische attracties van de stad.

Interessante wijken, paleizen, kerken, monumenten, musea, parken, historische begraafplaatsen, en Joodse monumenten tijdens de tour, die ongeveer twee uur duurt, kunt u vele mooie en interessante plekken van de hoofdstad bekijken.

Op de bus is er audio gidsen in 12 talen, u kunt ook op het knopje in- en uitstappen, drukken zo vaak als u wilt als er een bushalte nadert. De Bussen vetrekken elke dag vanaf het vertrekpunt op Królewska Street bij het park. Tickets kunnen worden gekocht op de bus.

Kaartjes:

1-dagkaart: ouderen – 60 PLN (ongeveer € 14,00), kinderen – 54 PLN (ongeveer € 13,00).

2-dagenkaart: Ouderen – 80 PLN ( ongeveer € 18,00), Jongeren – 72 PLN (ongeveer € 16,00).

Eten

Het vinden van een unieke plek om te eten is eenvoudig, al zijn hier geen bekende West-Europese restaurants te vinden zijn.

Voor Mensen met een budget, Zijn er veel kebab winkels rond Warschau, vooral in Śródmieście, die fatsoenlijk eten en porties aan bieden voor een eerlijke prijs van 7-13 zł dat is tussen de € 1,50 tot € 3,00. Andere goedkope alternatieven zijn de melk bars en Vietnamese restaurants.

Ga Warschau niet verlaten zonder iets van de beroemde Poolse gerechten geprobeerd te hebben. Bijvoorbeeld Pierogi, Dat is een bol, met de ruime keus uit vullingen (Bijv. Vlees of aardbeien yoghurt). Ook kunt leren hoe u thuis zelf Pierogi kunt maken.

Fastfood

Veel toeristen zijn blij als ze weten dat er fastfood keten in Warschau zijn. De meest populaire merken zijn natuurlijk McDonald’s, KFC en de Pizza Hut, maar er zit ook een Subway en een paar restaurants van De Burger King. Het bedrag in deze restaurants kunnen duur zijn op Poolse normen.

Melk bars

Overgebleven van het communistische tijdperk zijn de melk bars. Melkbars werden oorspronkelijk gemaakt in de jaren zestig om goedkope maaltijden op basis van zuivelproducten op te dienen. Na de val van het communisme, zijn de meeste melk bars gesloten. Bijna alles wat u binnen ziet voelt en ruikt naar de jaren 80. Melk bars trekken vooral studenten en senioren aan, vanwege de lage prijzen. Zo kost soep met een hoofdgerecht samen 10,00 zł dat is omgerekend zo’n € 2,50). melk bars zijn aantrekkelijk omdat ze een beeld geven van voor de democratisering in Polen.

Bars

U wilt waarschijnlijk de meeste bars in verschillende gebieden van het centrum van Warschau willen weten te vinden. Een van de places to be voor een middagje bier drinken is Pawilony in de poort van Nowy Świat 24 St (naast de Palm Tree). Ook enigszins behoort het beroemde bar gebied Parkingowa St erbij met haar grote muurschildering op een parkeerplaats.

Fooi

In Warschau, worden servicekosten niet toegevoegd aan de rekeningen van restaurants of hotels. Fooi wordt altijd aanvaard om een de goede service te krijgen of het eten te waarderen. De gemiddelde fooi zal ongeveer 10-15% zijn. Het is niet verplicht om een fooi te geven aan de taxichauffeurs.

Wanneer het beste reizen

De beste tijd om te reizen naar deze prachtige stad is zeker tijdens het zomerseizoen. In de zomer is het klimaat is meestal warm met een relatief lage luchtvochtigheid. Echter, kunnen extreme omstandigheden worden ervaren tijdens de zomer dat wil zeggen fel zonlicht en zware regenval. Later in het jaar kan in het herfst seizoen ook een goede tijd zijn om een bezoek te brengen aan Warschau. Het weer ervaart dan een zonnig en bewolkt klimaat met iets koelere lucht. Tijdens het winterseizoen ervaart de stad een extreem koud klimaat met sneeuwval, dus is het aan te raden dikke kleding mee te nemen.

Nummers in geval van spoed:

Politie 997
Brand 998
Ambulance 999 / 112
Central Klinische Ziekenhuis 022 508-20-00
Apotheek 022 822 28 91

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts