Stedentrip noorwegen

Stedentrip14
2017-01-07

Stedentrip noorwegen

Een enorme land dat zich uitstrekt van Arctische eilanden naar snel groeiende metropolen, Noorwegen heeft eindeloze verlokkingen voor u. Noorwegen talrijke fjorden, steile wanden inlaten gevormd door gletsjers, zijn misschien wel de grootste vordering van het land om roem, maar er is veel meer te ontdekken. Een aantal uitstekende bestemmingen zijn de enorme middeleeuwse kathedraal van Nidaros in Trondheim, Oslo Vikingschip Museum, de Arctische centrum van Tromsø (ideaal voor het bekijken van de Northern Lights), en de ijsberen, poolvossen, rendieren en walrussen van de afstandsbediening Svalbard archipel.

Of u nu op zoek bent naar een ontspannende stedentrip of een langer bezoek, Noorwegen heeft een fantastisch aanbod van bezienswaardigheden, evenementen, activiteiten en dingen te doen. Geweldig voor koppels, alleenstaanden en gezinnen, dit prachtige land biedt een geweldige inzicht in Scandinavische leven. Dit is een vakantie bestemming niet te missen. Je bent in staat om te kiezen uit een grote selectie van tours & travel packages in Noorwegen: Fjord cruise pakketten met grote treinreizen – Cruise pakketten met cruises op de authentieke Noorse Hurtigruten schepen – Arctic cruise packages – Northern Lights tours en cruises met Hond rodelen, sneeuw mobiel, het verblijf in een geweldige Ice Hotel en Arctic steden als Tromso & Kirkenes – Christmas cruises en traditionele kerstvakantie

Het grootste deel van het land de beste culturele attracties bevinden zich in het zuiden, waar de overgrote meerderheid van de Noren wonen. De hoofdstad Oslo is de thuisbasis van een aantal uitstekende musea waaronder het openluchtmuseum Noorse Folk Museum en de Edvard Munch Museum.

noorwegen

Bergen – de tweede grootste stad van Noorwegen achter Oslo – is slechts een klein juweeltje als u op zoek bent naar een weekendje weg, in het bijzonder een die een alternatief biedt voor de goed platgetreden stag-party pad. Het eerste wat je opvalt is hoe schoon en efficiënt de plaats is. De terugtrekkende uitzicht over de stad, met de caleidoscoop van heldere geschilderde huizen dat zeven omliggende bergen van de stad dot, is magisch maar de adembenemende bezienswaardigheden liggen tegen het einde van de twee uur durende tocht noorden up Osterfjorden, voorbij de zalmkwekerijen en scheepsbouw fabrieken. Opdoemen gezichten pure grijze rots in zicht komt en hangt hoog boven de boot. Zelfs op een aantal natte en winderige dag, het is een mooie foto.
Fjorden zijn meest beroemde attractie van de misschien wel van Noorwegen, en vele toeristen rush naar Geiranger en Flåm waar de beroemdste (en door UNESCO beschermde) zijn. Fjorden zijn echter vonden al overthe land (fjorden is het belangrijkste kenmerk van het landschap in het grootste deel van Noorwegen), hoewel de typische daarvan zijn in West-Noorwegen van Stavanger naar Kristiansund ook in Noord-Noorwegen (tot ongeveer Tromsø) .Er is eigenlijk geen moet naar Geiranger, Flåm of Lysefjorden (Pulpi rock) om de magie van de fjorden te ervaren.
Advies: Ga naar de fjorden die het beste past in uw totale plan in plaats van een lange omweg naar de meer bekende degenen.
De Hardangerfjord is een van de belangrijkste fjorden
de tweede langste van de Noorse fjorden. Het snijdt landinwaarts vanaf de kust net ten zuiden van Bergen. De buitenste delen van de Hardangerfjord bestaan van een mooie arhepelago en de geweldige Sunnhordland omgeving. De Hardangerfjord heeft een aantal mooie takken, zoals de 38 km lange Sørfjord, de kleine Ulvikfjord en de Eidfjord

Tiny Fjord dorpen:

de Hardangerfjord biedt een prachtig gelegen dorpen, zoals Rosendal in de buitenste fjord gebied, Norheimsund & Utne met historische houten hotels, Lofthus met de prachtige en klassieke Hotel Ullensvang, landschappelijke Ulvik en kleine Eidfjord – de link naar de Hardangervidda Nationaal park.

 

De middernachtzon is natuurlijk een leuke ervaring, en kan overal ten noorden van Bodø te zien (niet alleen op de Noordkaap) rond half zomer. Ongeveer de helft van Noorwegen ligt boven de poolcirkel. Er is absoluut geen behoefte om naar de Noordkaap tot de middernachtzon te ervaren. Het effect van de middernachtzon kan echter verder naar het zuiden te zien, met name door de zeer korte nachten bij midzomer (ook wel “Witte Nachten”). Zelfs als ver zuiden als Oslo is het nauwelijks donker bij alle (men kan buiten om middernacht te lezen). Dit is een cruciaal aspect van de Noorse (of Nordic) zomer en voor wat meer interessante ervaring dan de middernachtzon zelf. Om deze reden, sommige beweren dat de middernachtzon is enigszins overschat.

Advies: Als je vastbesloten om de middernachtzon te zien, onder meer het als een bonus in een bezoek aan de grote landschappen van Noord-Noorwegen.

Wandelen. Bezoek Gaustatoppen!

Gaustatoppen, die velen beweren dat ze de mooiste berg in Noorwegen zijn, torent majestueus boven het stadje Rjukan op een hoogte van 1883 meter. Rond 30.000 mensen maken de reis naar de top elk jaar om het fantastische uitzicht vanaf de top te genieten. Op een heldere dag, kunt u al de weg naar het zuiden te zien naar de kust en het oosten aan Zweden. U kunt een zesde van Noorwegen te zien vanaf hier.

Maakt niet uit wat voor weer het is, kunt u nog steeds kopen van een kopje koffie, wafels en eten in het Tourist Association’s 100-jaar oude stenen huisje op de top. U kunt uw eigen steen kiezen uit de palen rond de top en krijgt het stempel te bewijzen dat je de berg beklommen.

 

Eten en drinken

Als je van verse zalm, forel genezen of zure haring, heb je geluk! Terwijl de traditionele Noorse dieet is zeer vis-zwaar, er zijn vele gerechten met lam of geroosterde spel. Noorwegen is ook de thuisbasis van uitstekende kazen, zeer mooi brood, bessen gevulde desserts en open geconfronteerd sandwiches genaamd “smørbrød,” die populair zijn in heel Scandinavië.

Je moet een aantal van de traditionele Noorse gerechten zoals gerookte paling, gekookte kabeljauw of rendieren steaks te proberen, maar als je niet wilt dat elke avond op uw reis naar Noorwegen, zult u blij zijn om te weten dat grotere steden als Oslo en Bergen hebben echt top-notch restaurants, waarvan vele serveren continentale gerechten.

Het eten van goedkoop

restaurants in Noorwegen zijn duur in het bijzonder voor buitenlandse bezoekers. Supermarkten bieden goede producten voor meer redelijke prijzen. Budget supermarkten zoals Kiwi, Rema en Prix kan worden gevonden de meeste plaatsen. Veel plaatsen hebben ook bakkerijen die vers gebakken brood, gebak, zout gebak bieden, en sandwiches meestal meer waar voor je geld, dat in restaurants. Pizzeria’s zijn zeer vaak voor, maar van wisselende kwaliteit deze zijn vaak de minst dure plek “op te vullen” (vaak 120-150 NOK voor een pizza). In vergelijking met een restaurant waar een hoofdgerecht is ergens tussen de 160-290 NOK.

Advies: Shop in de supermarkten, bakkerijen zijn een geweldig alternatief voor restaurants


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts