Stedentrip Ijsland

Stedentrip1
2017-01-07

Stedentrip IJsland
IJsland is een geweldige land vol met prachtige natuur, heerlijk eten, en inspirerende kunst en cultuur. IJsland is een land van scherpe contrasten. Een plek waar het vuur en ijs naast elkaar bestaan. Waar donkere winters worden gecompenseerd door de zomer middernachtzon. Een land waar insulaire bestaan een rijke en levendige cultuur heeft aangezet. En we willen u helpen het beste van te krijgen.

Plaats Transport

De systemen van het openbaar vervoer in IJsland zijn relatief onderontwikkeld en vele gebieden zijn slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Limited diensten worden aangeboden in de grote stedelijke gebieden, bijvoorbeeld Strætó bs exploiteert busdiensten in Reykjavík, en Strætisvagnar Akureyrar in de noordelijke stad Akureyri. Er zijn landelijke autobussen die de grote steden te verbinden, hoewel vele IJslanders gebruiken binnenlandse vluchten te krijgen van de ene grote stad naar de andere.

Het land wordt gediend door een aantal zee diensten. Bijvoorbeeld, veerboten zijn verkrijgbaar bij de Faeröer en Denemarken opmerkelijke operatoren zijn Smyril Line onder andere. Veerdiensten ook actief tussen Þorlákshöfn en de Westman-eilanden, die worden aangedreven door Eimskip.

Ijsland

Wat te bezoeken?

Onvermijdelijk, de meeste mensen krijgen hun eerste smaak van IJsland op Reykjavík, schouder aan schouder met meer dan de helft van de bevolking van het land. Het mag dan klein zijn, maar wat Reykjavík mist in grootte het meer dan maakt het voor in stijlvolle bars, restaurants en winkels, en het nachtleven is net zo wild als het is gebarsten te zijn: in de lichte zomernachten, de stad nauwelijks slaapt. Reykjavík maakt ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek Geysir, de oorspronkelijke geiser, de oude parlement plaats van Þingvellir, spectaculaire watervallen van Gullfoss en de beroemde en subliem Blue Lagoon.

Beyond Reykjavík, Route 1, de Ring, loopt uit naar het eiland omringen, en de wildere kant van IJsland toont zich snel – open ruimten van levendig groen omzoomd door ongerepte kusten van rood en zwart zand, al reeks tegen een achtergrond van broeden heuvels en bergen. Ongetwijfeld de meest dramatische landschap van IJsland is te vinden in het uiterste noordwesten van het land, de Westfjorden, waar de kleine vissersdorpjes nestelen aan de voet van table-top bergen. Ísafjörður is de enige nederzetting van elke omvang hier en maakt een goede uitvalsbasis in te slaan op de voet in de woestijn van de Hornstrandir schiereiland. Prachtig gelegen aan de noordkust, is Akureyri terecht bekend als de hoofdstad van het noorden en fungeert als tweede stad van IJsland. Met een reeks van bars en restaurants, kan het een verfrissende verandering van de kleine dorpen hier in de buurt te maken. Vanaf hier is het gemakkelijk om het eiland Grímsey, het enige deel van de IJslandse grondgebied daadwerkelijk binnen de poolcirkel te bereiken; en het land de grootste toeristische attractie buiten de hoofdstad, Lake Mývatn. Het meer is een favoriete broedplaats voor vele soorten eenden en andere watervogels en is omgeven door een opwindende proliferatie van vulkanische activiteit. In de omgeving Húsavík is een van de beste plaatsen in het land tot de zomer whale-watching cruises te organiseren, terwijl net landinwaarts, de wildernis van Jökulsárgljúfur National Park bieden overtreffende trap wandelen langs diepe kloven rivier naar de spectaculaire Dettifoss, Europa’s meest krachtige waterval. Ten zuiden van hier, Höfn is een goede uitvalsbasis om de grootste gletsjer van Europa, de machtige Vatnajökull te bezoeken, hetzij op een sneeuwscooter reis of te voet door middel van Skaftafell National Park, terwijl de Jökulsárlón biedt de surrealistische kans om cruise langs drijvende ijsbergen.

IJsland heeft een volledig spectrum aan accommodaties, van hutten wandelaars ‘business-standaard hotels, hostels, boerderijen, pensions, appartementen en school-based zomer kamers. Luxe en boutique hotels zijn vooral aangetroffen in Reykjavík en toeristische hotspots in het zuidwesten, met een select aantal regionale zakken.

 

Evenementen in IJsland

In januari veel IJslanders vieren het “feest van Thorri” en eet ‘s werelds meest walgelijke voedsel. De Thorri is gemarkeerd als start in de 13e week van de winter, vanaf 19 januari – 25 januari. Vandaag de dag, mensen in IJsland handhaven dezelfde gewoonten door het eten van ‘traditionele’ food. In vroegere tijden IJslanders gebruikt om zout, rook, begraven en of gisten hun voedsel voor de opslag en het is een delicatesse te eten vandaag.Om te kunnen Thorri eten is ook een teken van kracht in de moderne IJslandse cultuur.

In februari-maart moet je genieten van de Food and Fun festival, toen ‘s werelds meest gerenommeerde chef-koks samen te werken met de beste restaurants van Reykjavik. Elke chef-kok is toegewezen aan een van de deelnemende restaurants, waar ze voor te bereiden een speciaal menu vervaardigd uit natuurlijke IJslandse ingrediënten en producten. Als u genieten van plezier in chique restaurants, terwijl het ervaren van nieuwe smaken en drankjes, de Food and Fun Festival in Reykjavik is niet te missen.

Op 21 juni is de Summer Solstice optreedt en IJslanders en bezoekers te verzamelen om de dag dat de zon niet ingesteld te vieren. Vreugdevuren aangestoken, zijn er interessante wandelingen en de IJslandse heidense samenleving (Ásatrúarfélagið) heeft een van hun belangrijkste feesten in Thingvellir. Een van de meest populaire evenementen is de Viking Festival in Hafnarfjörður. Met Viking-stijl kostuums, muziek, sieraden en ambachten, zwaardvechten door professionele Vikingen en dergelijke. Je moet ook een hapje eten in het restaurant Viking Fjörukráin. Vanaf 2014 wordt de Secret Solstice muziekfestival gehouden voor 3 dagen tijdens de zomer zonnewende.

Er zijn vele grote outdoor en indoor muziekfestivals in IJsland, maar de grootste en meest populaire is waarschijnlijk het outdoor festival Þjóðhátíð í Eyjum (e. Nationale feestdag op de eilanden), jaarlijks in het dal Herjolfsdalur gehouden in Vestmannaeyjar (De Westman-eilanden) in het eerste weekend van augustus.

Medio augustus Reykjavík gastheren Menningarnótt of “Culture Night” ‘met allerlei culturele evenementen die de hele stad in de straten, pleinen, steegjes, parken en galeries, cultuur huizen of mensen die het hosten van gebeurtenissen in hun eigen huis: Stadslui ineen bij het creëren en genieten van dit festival, het hele centrum tot leven en kunstvormen mengen in een nieuwe en spannende manier.Het is een van de grootste en meest bezochte evenementen in het land. Een mooie gelegenheid om de beste van de IJslandse kunst te zien, en te genieten van goed gezelschap met verrassende evenementen. In ware IJslandse mode, is er zware feesten gedurende de nacht.

Hotels in IJsland

IJsland heeft een volledig spectrum aan accommodaties, van hutten wandelaars ‘business-standaard hotels, hostels, boerderijen, pensions, appartementen en school-based zomer kamers. Luxe en boutique hotels zijn vooral aangetroffen in Reykjavík en toeristische hotspots in het zuidwesten, met een select aantal regionale zakken.

Grand Hotel Reykjavík is een vier sterren superior hotel voor zakenreizigers, conferentiegasten en toeristen die een uitstekende service en faciliteiten te eisen. Gemiddelde prijs per nacht $257 to $340

Hotel Reykjavík Centrum handhaaft de schoonheid en charme van vervlogen tijden en is gelegen in het hart van Reykjavík. Gemiddelde prijs per nacht $162.

Het Best Western Hotel Reykjavík is een drie sterren hotel op slechts een paar minuten lopen van de belangrijkste winkelstraat van Reykjavik en meest populaire attracties. De buurt heeft tal van restaurants, cafés, winkels, musea en kunstgalerijen. Gemiddelde prijs per nacht $129 – $319

Hotel Reykjadalur is een zomer hotel, gelegen in de rust van het platteland ten noordoosten van IJsland. Laugar is een kleine gemeenschap in de weelderige en beschutte Reykjadalur vallei, en is de toegangspoort tot enkele van de meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden van het land, zoals Lake Mývatn, Ásbyrgi Canyon en de watervallen, Goðafoss en Dettifoss. $170 – $212

 

Emergency Numbers

Hulpdiensten: politie, brandweer en ambulance. Tel: 112

Directory onderzoeken. Tel: 118

Politiebureau. Tel: 444-1000

Zoek en Red. Tel: 570-5900

International Directory Vragen: 1811

Sjálfsbjörg (zelfhulp) vereniging voor mensen met een handicap: Tel: 550-0300

E.R Emergency Room Landspítali Hospital. Tel: 543-2000

Tandheelkundige hulp. Tel: 575-0505

Health Care Services (buiten kantooruren) Tel: 1170

Bagage opslag. Tel: 591-1000

Verloren gevonden. Tel: 444 -1000

Voor verloren of gestolen credit cards: Visa Tel: 525-2000. American Express Tel: 800-8111.

Voor verloren of gestolen credit cards: Master Card en Diners Club Tel: 533-1400 / 550-1500

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts