Stedentrip gent

Stedentrip
2017-01-07

De stad Gent is een van de mooiste gemeenschappen van België . Gunstig gelegen tussen Brussel en Brugge, Gent beschikt over middeleeuwse gebouwen , grachten en een groot aantal toeristische attracties.Gent heeft een lange en interessante geschiedenis die teruggaat tot de ijzertijd. In de 13e eeuw was het de tweede grootste stad in Europa, na Parijs. Vandaag de dag is het een magneet voor toeristen uit de hele wereld geworden.
Top 10 bezienswaardigheden

 

Kasteel van de Graven Met uitzicht op de stad vanaf de kantelen hoog op de donjon, kan men het gevoel van rijkdom en macht dat de heer van het kasteel moet hebben gehad voelen . Sint-Michielsbrug Hier kunt u een adembenemende stadsbeeld van alle kanten te bewonderen. STAM – Stadsmuseum Gent Gent heeft iets uit elke periode van de geschiedenis , en dat geldt ook voor het STAM – Stadsmuseum Gent : de 14e-eeuwse abdij , de 17e-eeuwse klooster en de nieuwe 21-eeuwse ontwikkeling vormen samen het Stadsmuseum Gent . Het Stadsmuseum Gent is de ideale plek om uw culturele ontdekking van Gent te starten. Patershol De wijk Patershol is het middeleeuwse hart van de stad . Het Klooster van de geschoeide karmelieten , die teruggaat tot 1329 , werd volledig gerestaureerd op het einde van de vorige eeuw en heropend als een beurscomplex ruimte.
Graslei

Algemene informatie over de plaats

gent

Sommige van België ‘s mooiste gildehuizen zijn langs de Graslei Canal . Dit is een uitstekende plek voor een wandeling voor iedereen met meer dan een passerende interesse in de architectuur.

Vismarkt en Kraanlei

De prachtige barokke gebouw in Sint – Veerleplein No. 5 is de oude vismarkt , gebouwd in 1689 volgens de plannen van Artus Quellin .

Old Market Area

De Oude Markt ( Groentenmarkt ) begon met het leven als een vismarkt en vervolgens in de 18e eeuw begon functioneert vooral als een groentemarkt. In de middeleeuwen stond de Gentse schandpaal hier.

 

Kathedraal van St. Bavo ( Sint – Baafskathedraal )

Aan de oostelijke kant van de Sint-Baafsplein staat de kathedraal van St. Bavo , een majestueuze gebouw van baksteen en graniet met een Romaanse crypte van zijn voorganger , Sint-Janskerk.

Hoe zit het met de restaurants Boutique Paul ‘sPaul ‘s Boutique is een echte hamburger verwennerij, maar zonder de forse prijskaartjes. Er is voor elk wat wils in deze lokale favoriet. Prijs : Mid-range GeorgesGeorges kan eruit zien als een Frans restaurant, maar het heeft een geheime specialiteit op het menu niet gemakkelijk te vinden in België of Frankrijk: moules , of mosselen , gekookt in de traditionele Vlaamse manier .Prijs : Mid-range La ProvenceLa Provence is een hybride van moderne mediterrane gerechten en traditionele Franse technieken, waardoor Gent de ideale culinaire proeftuin is. La Provence is misschien het best bekend om zijn prachtige terras waar zitplaatsen alleen beschikbaar zijn tijdens de warmere maanden wanneer de achtertuin in volle bloei is.Prijs : Lekker eten Hoe zit het met het vervoer in de stad Bussen en trams zijn Gent onmisbare middelen van het openbaar vervoer . Zij zullen u overal krijgen en het is erg goedkoop om te reizen. Er zijn enkele tickets die op de bus of tram binnen de stadsgrenzen kan worden gebruikt voor een uur. De reiziger kan ze kopen bij de chauffeur of uit een automaat zich op diverse strategische plekken in de stad , zoals het station en het centrale marktplein. Het is meer kosteneffectief ( en handige ) om een dagkaart of een drie – dagkaart kopen. Ze kunnen worden gebruikt voor trams en hotels busses.
Budget hotels  Campanile Gent  Strategisch gelegen in het midden van de stad, dit 3-sterren hotel zorgt voor een uitstekende uitvalsbasis in Gent. Prijs: 63Euro  ibis Gent Centrum Opera hotel  Ibis Gent Centrum Opera ligt in het winkelgebied van Gent centrum, dicht bij de opera en op korte loopafstand van het beursterrein en het congrescentrum. Prijs: 89Euro   Europa Hotel  Dit 3-sterren hotel heeft een zeer comfortabele locatie, omdat het dicht ligt bij het station. Prijs: 98  Euro Hotel Onderbergen  Het is een nieuw merk en zal de verwachtingen van iedereen te passen, op zoek naar een centrale locatie in Gent. Prijs: 79 Euro Cathedral Hotel  Hotel Cathedral bevindt zich in het hart van het historische centrum van Gent, waar u door de hotelmanager zal worden ontvangen.  Prijs: € 82 / per nacht.  Erasmus  Dit herenhuis hotel in een 16e-eeuwse stenen gebouw is een 7 minuten lopen van het 14e-eeuwse Belfort van Gent, op 9 minuten lopen van de Sint-Baafskathedraal en op 8 minuten lopen van het 10e-eeuws kasteel Gravensteen. Prijs: 109 Euro  Hotel Carlton  Gelegen aan een voetgangersstraat met bomen omzoomde deze hippe, familie gerund hotel in een modern gebouw, op 3 minuten loopafstand van het Station Gent-Sint-Pieters. Het pand ligt op 10 minuten lopen van het Museum voor Schone Kunsten, op 4 km van de Sint-Baafskathedraal en 6 km Gravensteen.Prijs: 120 Euro  Sandton Grand Hotel Reylof Grand Hotel Reylof is het kroonjuweel onder de beste hotels in Gent. Een hotel dat je zal verrassen met zijn perfecte mix van authentieke en originele design, comfort en luxe, met een uitstekend restaurant aan te passen. Prijs: 112 Euro  NH Gent Belfort  Het NH Gent Belfort hotel stelt toeristen in het hart van de stad. Een 5 minuten lopen brengt u naar bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, het kasteel en belfort, plus je hebt alle bars en restaurants die u nodig hebt net buiten de deur. Prijs: 159 Euro  Hotel Astoria Gent Dit familiehotel ligt op 5 minuten lopen van het treinstation. Er is een mooie tuin met terras. Het beschikt over suites met een spa-bad. Prijs: 91 Euro.
Luchthaven

Gent ligt op slechts 45 minuten van de internationale luchthaven van Zaventem ‘ Brussel Airport , waar vluchten aankomen uit en vertrekken naar meer dan 70 bestemmingen. luchthaven Brussel Zuid / Charleroi ligt op 70 minuten van Gent. Er zijn meer dan 20 busverbindingen van de luchthaven naar de hoofdstad elke dag. Vanaf daar frequente treinverbindingen naar Gent zijn beschikbaar . Er zijn ook busverbindingen vanaf de luchthaven naar Charleroi- Sud station. Treinen Gent kan er ook worden geënterd . Een kaartje dat de bus- en treindiensten gecombineerd kunnen worden gekocht op de luchthaven Ticket Desk . De andere Belgische luchthavens (Oostende , Antwerpen en Luik) ontvangt vluchten uit verschillende Europese steden en gemakkelijk directe verbindingen naar Gent.

Evenementen De Gentse Feesten Een sprankelend cultureel volksfeest met talloze optredens van diverse nationale en internationale kunstenaars : een unieke gebeurtenis in Europa , dankzij de gevarieerde en gratis aanbod van ( muziek) optredens , (straat ) theater, tentoonstellingen , animatie voor kinderen, kermissen , parades en zo veel meer!
https://gentsefeesten.stad.gent/ Lichtfestival Gent Om de drie jaar is het Lichtfestival dan brandt de stad met werken van internationale kunstenaars licht. nachten van de stad zal het decor voor een verrassend spektakel , ingenieuze installaties , spectaculaire performances en mooie evenementen , allemaal gebaseerd op licht te worden . Maak je klaar om de historische bezienswaardigheden en monumenten van Gent te ontdekken vanuit een andere hoek. Het licht festival zet de internationaal bekende Gentse lichtplan in de schijnwerpers en geeft u de mogelijkheid om een glimp van unieke verborgen charme van Gent te vangen na zonsondergang .


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts