Stedentrip dubrovnik verbeterd

dubrovnik
2017-01-07

Stedentrip dubrovnik verbeterd

Dubrovnik is een fabelachtig betoverende stad, die veel te bieden heeft en is aan alle smaken te voldoen. Liggend tussen de Adriatische Zee en de Dinarische Alpen. De oude binnenstad van Dubrovnik is charmant en zeker een bezoek waard plus de stad is een zeer betaalbare bestemming voor veel buitenlandse toeristen. Maak je klaar om een Europees paradijs te bezoeken omringd door een tal van eilanden en attracties voor alle leeftijdsgroepen. En als je langer kan blijven, moet u dat doen om nog meer van de stad te zien.

Of u Dubrovnik nou voor de eerste of honderdste keer bezoekt, het gevoel van ontzag nooit zou nalaten wanneer uw ogen op de schoonheid van de oude stad zijn gevallen. Inderdaad is het moeilijk om voorstellen dat iemand steeds afgemat door marmeren straten van de stad, barokke gebouwen en de eindeloze glinstering van de Adriatische Zee, of het niet laten inspireren door een wandeling langs de oude stadsmuren dat een beschaafde, verfijnde republiek eeuwen heen hebben beschermd.

Dubrovnik, een oude stad gelegen aan de kust van de Adriatische Zee in het zuiden van Kroatië, kan worden bereikt over vluchten naar de luchthaven van Dubrovnik (http://www.airport-dubrovnik.hr/index.php/hr/). Het vliegveld ligt 20 kilometer ten zuiden van het centrum van de stad en biedt toeristen een café, diverse winkels, een bank en een wisselkantoor. De luchthaven biedt ook gratis Wi-Fi-connectiviteit. Tal van luchtvaartmaatschappijen opereren vanuit deze luchthaven, waaronder enkele die goedkope vluchten naar Dubrovnik te bieden. Croatia Airlines exploiteert een busdienst tussen de luchthaven van Dubrovnik en Kantafig, het centrale busstation ligt op 2,5 kilometer ten noordwesten van de oude binnenstad. Taxi’s zijn beschikbaar vanaf het vliegveld, evenals autoverhuurbedrijven, zoals Budget, Hertz, Avis en Alamo.

Hoewel de jaarlijkse New Year’s Eve feesten op de Stradun  altijd zeer goed bezocht worden, zijn het grootste aantal evenementen veruit het hele lente en zomer seizoen. Dubrovnik bied een inzicht in alles binnen de Middeleeuwse muren traditionele evenementen en haar omgeving, naar klassieke concerten, wereldberoemde toneelstukken, urban festivals, tentoonstellingen en zelfs sportevenementen waar je een kijkje mee kan nemen of zelfs zelf mee te doen.

De stad Dubrovnik

Vóór Dvor 1, 20 000 Dubrovnik – Kroatië

De receptie van het Major +385 (0) 20351831

dubrovnik

City Walls & Forten

Een bezoek aan Dubrovnik zou niet compleet zijn zonder een wandeling rond de spectaculaire stadsmuren, de mooiste van de wereld en de belangrijkste eis van de stad naar roem. het uitzicht vanaf de top, over de oude stad en de glinsterende Adriatische Zee is schitterend. U kunt een goede greep op de omvang krijgen door de schade van de beschietingen in 1990 te krijgen door over de daken te kijken, deze sportieve heldere nieuwe terracotta geleden schade en moest worden vervangen.

Uit de buurt zijn er ingangen via de muur naar de poort van de Pile. De Pile ingang heeft de neiging om de drukste te zijn, en het invoeren van de Ploče ingang heeft een extra voordeel van het krijgen van de steilste beklimmingen uit de weg eerst (u verplicht bent om te lopen tegen de klok in). Onderschat niet hoe zwaar de muur lopen kan zijn, vooral op een warme dag. Er is heel weinig beschutting en de weinig verkopers die water op de route hebben.

 

Trip naar Trsteno Arboretum de plaats die vooral bekend staat van de HBO-serie “Game of Thrones ‘, op basis van G. R. R. Martin romans. Verken de historische tuinen, die werden gebruikt als het King’s Landing paleistuinen in het derde ‘Game of Thrones’ series, en zie ongelooflijke exotische planten en een medley van de architectuur.

Prijs: volwassene / kind 100 / 30KN

 Openingstijden: 9:00-19:30 april tot oktober, 10 november am-3pm- tot maart

Kabelbaan

Dubrovnik kabelbaan gardes brengt je van het noorden van de stadsmuren naar Mt Srđ in minder dan vier minuten. Activiteit komt te vervallen met harde wind of onweersbuien. Aan het eind van de lijn is er een kolossaal perspectief van de stad vanuit een verheven 405m, waarbij de terracotta daken van de oude stad en het eiland Lokrum, met de Adriatische Zee en verre Elafiteilanden het vullen van de horizon.

Telescopen kunnen u helpen met u reis. En beneden is er ook een snackbar en een restaurant.

Als u wilt genieten van pastagerechten, moet u een bezoek Oliva Pizzeria plannen. Deze aantrekkelijke kleine plaats heeft echt alles voor de pizza’s en pasta’s.

Adres: Lucarica 5

Telefoon +385 20 324 594

Prijzen: electriciteitsnet 40-89KN

Openingstijden: ‘s middags-22:00

War Photo Limited

Een intense krachtige ervaring, deze galerie beschikt een intens boeiende tentoonstellingen samengesteld door Nieuw-Zeeland fotojournalist Wade Goddard, die in de Balkan werkten in de jaren 1990. Het voornemen is om de mythe van de oorlog laten te ontmaskeren. om mensen te laten zien hoe oorlog is: rauw, corrupte, bang maken, door te focussen op hoe de oorlog toebrengt onrechtvaardigheden op onschuldige en strijders. Er is een permanente tentoonstelling op de bovenste verdieping gewijd aan de oorlogen in Joegoslavië, maar de wisselende tentoonstellingen bestrijken een groot aantal conflicten.

Adres: Antuninska 6

Telefoon: +385 20 20 322 166

Prijzen: volwassene / kind 40 / 30KN

Openingstijden: 10:00-22:00 dagelijks juni-september, 10:00-16:00 di-zo mei en oktober

Niet ver van War Photo Franciscan is het Monastery & Museum gevestigd. Binnen de massieve stenen en muren van dit klooster is het een prachtig midden van een 14e-eeuwse klooster, een historische apotheek en een klein museum met een collectie van relikwieën en liturgische voorwerpen, zoals kelken, schilderijen, gouden sieraden en apotheek items zoals laboratorium vistuig en medische boeken. Voordat u naar binnen gaat stop dan even om de opmerkelijke piëta boven de deur te bekijken die gebeeldhouwd is door lokale meesters, Petar en Leonard Andrijić.

 

D’vino

Voor degenen die het nachtleven aanbidden en is geïnteresseerd zijn in  top-notch Kroatische wijn, dan is deze chique kleine bar is de plek om heen te gaan. Evenals een grote en gevarieerde wijnkaart, biedt het de proeverij rondleidingen aan onder begeleiding van een grondige beschrijving door de bekwaam personeel. (meerdere wijnproeverijen, drie wijnen voor 60KN)

Dubrovnik Sunset Panorama Cruise

Dubrovnik heeft een van de beste locaties om de zonsondergang bij de zee te bekijken. Geniet van een onvergetelijk uitzicht op de oude binnenstad van Dubrovnik en bekijk en vanuit een ander perspectief. Varen in de richting van een onvergetelijke ervaring en de ondergaande zon, terwijl de zon langzaam verdwijnt in het spectrum van warme kleuren op de verre horizon. Je adem zal je meeslepen door het prachtige uitzicht van de muren van de oude stad van Dubrovnik gespiegeld in het water oppervlak van de Kristal Adriatische

Sprekend over de plek om te verblijven, bieden wij een overzicht van de meest lux keuze hotels en hostels in Dubrovnik, volgens uw budget:

Hotels:

 1. Hotel Dubrovnik Palace vanaf € 135,00 per nacht (+385-20) 43 00 00
 2. Grand Villa Argentina vanaf € 185,00 per nacht (+385-20) 44 05 55
 3. Hotel Excelsior vanaf € 126,00 per nacht +385 20 300 300
 4. The Pucic Palace vanaf € 166,00 per nacht+385 20 326 222
 5. Royal Princess Hotel vanaf € 144,00 per nacht+385 20 440 100
 6. Valamar Dubrovnik President Hotel vanaf € 139,00 per nacht+385 52 465 000
 7. Rixos Libertas Dubrovnik vanaf € 102,00 per nacht +385 20 200 000
 8. Hotel Ariston vanaf € 95,00 per nacht+385 20 440 100
 9. Hotel Neptun Dubrovnik vanaf € 63,00 per nacht +1 469-610-3608 (voor Europa)

 

Hostels:

 1. Fresh* Sheets Kathedral Dubrovnik

(+385-) 091 896 75 09

 1. Vila Micika

(+385-20) 43 73 32

 1. Dubrovnik Youth Hostel

(+385-20) 42 32 41

 

Als er iets mis gaat!

In geval van nood, heeft Kroatië het zelfde alarmnummer als in Europa (385) 112, die u vervolgens overdraagt aan de politie, ER of de brandweer. Het hoofdgebouw van ER is gelegen in General Hospital in Roka Mišetića bb (H-3), waar al het nodige zal worden gedaan. In het geval van een auto-ongeluk oproep HAK weg helpen 24/7 (+385) 1987, en als voor ongevallen op zee bel (385) 195.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts