Nederlands

nederlands-2
2017-01-07

Nederlands Murcia

Deze regio heeft meer dan 3000 uren zon per jaar, en de kustlijn wordt omringd door de warme wateren van de twee zeeën. In feite is de kust bekend als de Costa Calida (de zwoele kust), en is de thuisbasis van eindeloze stranden en kleine baaien die meerdere mogelijkheden voor recreatie, sport en well-being zijn.Een van de meest aantrekkelijke gebieden  is La Manga del Mar Menor, de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de zee en de activiteiten in zijn mariene resort. U vindt hier ook lange witte zandstranden zoals die van San Pedro del Pinatar; ongerepte baaien zoals die in Cartagena, nieuwsgierige landschappen zoals de rots erosie van Mazarrón, of vis steden zoals regio Águilas.Het is ook bekend om zijn brede scala aan wellness en beauty centers. Veel van de stranden worden beschouwd als open-air spa’s, als gevolg van de hyper-zoute wateren van de Mar Menor en het therapeutische modder. De regio is ook de thuishaven van een aantal grote spa resorts.

nederlands1

Plaatsen een bezoek waard

MONTEAGUDO CASTLE

Het kasteel van Monteagudo is gelegen op de top van een heuvel gevormd door kalkhoudende rock, van waaruit u het geheel van de noordelijke vallei van de “Huerta” kan zien. Op de hellingen ligt de stad Monteagudo, ongeveer vijf kilometer van de stad Murcia en tien kilometer van Orihuela.

Het lag op deze plek om strategische redenen, namelijk het is een militair gebouw. Zoals de naam al doet vermoeden (Monte-Agut), de verrijking neemt een zeer abrupt massief met een hoogte van 149m en het strekt zich uit over twee platforms met een diameter van 400 meter. Aan zijn voeten loopt de “Camino Viejo de Monteagudo” (de oude weg Monteagudo) het samenvoegen van twee belangrijke routes die loopt van de stad: de Alicante en Castille wegen.

Recente archeologische opgravingen in de uitlopers zijn overgedragen, urnen uit de Argaric Bronstijd en stukken aardewerk en architectuur ontdekt uit de Iberische en Romeinse beschavingen.

De architectonische overblijfselen die we hebben zijn de vrucht van een groot aantal restauraties en beroepen terug te gaan naar de islamitische periode. Vóór de oprichting van Murcia, zou het een landelijk kasteel waar de lokale boeren hun toevlucht zochten zijn geweest. Toen de stad een echte hoofdstad werd van het gebied, “Hisn Montagut” werd het een stedelijk kasteel.

Na de christelijke verovering, heeft het kasteel niet zijn strategische karakter verloren,het blijft  onder  controle van de Castiliaanse monarchie. We weten dat het ten minste twee keer werd bezocht door Alfonso X el Sabio zichzelf en dat verschillende koninklijke “alcaides” of kasteel bewakers daar woonde. Zodra het koninkrijk van Murcia, afhankelijk van Castilië, was gevormd, werd het een echte grens kasteel tussen twee rivaliserende christelijke koninkrijken: Aragon en Castille. Deze situatie duurde tot het einde van de vijftiende eeuw, toen de katholieke koningen verenigd koninkrijken en veroverden de islamitische koninkrijk van Granada (1492).

Bouw: Kasteel

Artistieke periode: Arab

Historische periode: 12e eeuw

 

Kerk van San Nicolás de Bari

Het ligt in de barokke stijl, en dateert uit de islamitische periode. Het staat op het terrein van een moskee, die na de herovering werd omgebouwd tot een kerk. Het nieuwe gebouw werd begin  1736 onder leiding van de architect Fray Antonio de San José. De kerk heeft een plattegrond in de vorm van een Latijns kruis, met zijkapellen en twee deuren. De voorgevel is een schat van de barokke kunst, dankzij de diagonale plaatsing van de pilasters en de welving van de kroonlijst en lijstwerk. De twee deuren zijn versierd met kapitelen en kransen, en bekroond door twee medaillons die de apotheose van San Nicolás en de Sint in een mystieke trance, zowel toegeschreven aan Francisco Salzillo. Hoogtepunten zijn de achthoekige kapel, de toren met de vierkante plattegrond, en het stucwerk aan de binnenkant, een typisch voorbeeld van de barokke stijl. Het herbergt de religieuze afbeelding van de Santísimo Cristo del Amparo y la Dolorosa, toegeschreven aan Salzillo.

Bouw: Kerk

Artisticperiod: Barok

Historicperiod: 18e eeuw

Tel.:+34 968.219.230

Addres: 30005, Plaza de San Nicolas, 1, 30005 Murcia

 

MURCIA KATHEDRAAL

Een 600 jaar oude constructie.

Murcia Cathedral heeft vele Renaissance en Barok elementen, maar het interieur is fundamenteel Gothic.

Gemaakt in 1394 op het terrein van een voormalige moskee. Het was bisschop Fernando de Pedrosa, die de hoeksteen heeft geplaatst. Het interieur is gotisch. De gevel is barok en werd gebouwd volgens het ontwerp van Jaime Bort. Het heeft een 95-meter hoge toren die meer dan tweehonderd jaar duurde om te bouwen met de betrokkenheid van vele verschillende architecten, van wie Ventura Rodríguez opvalt in het bijzonder. Los Velez kapel is flamboyante gotiek en heeft een gewelfd plafond met stervormige dakramen.

Bouw: Kathedraal

Artisticperiod: Barok

Historicperiod: 18e eeuw

Instelling: Jesús kerk, San Esteban Kerk en College, kerk van Santa Catalina, La Merced Church, bisschoppelijk paleis, Romea Theater, Almudí Palace.

Tel.:+34 968.221.371

Adres: Plaza del Cardenal Belluga, 1, 30001 Murcia

 

MURCIA MUSEUM VOOR BEELDENDE KUNSTEN

Het museum biedt een reis door de geschiedenis van de kunst sinds de 15e eeuw, en omvat werken uit verschillende periodes en stijlen.

Het Museum voor Schone Kunsten is de thuisbasis van een grote collectie schilderijen, met werken uit de Middeleeuwen tot en met de Costumbrista en decoratieve stijlen. Te zien zijn foto’s van Joaquín Sorolla en Romero de Torres, alsmede door andere Spaanse schilders uit verschillende periodes en oorsprong.

Tel.:+34 968.239.346

Adres: Calle Obispo Frutos, 12, 30071 Murcia

Rooster

Van Sep 01-30 juni

Van dinsdag tot en met vrijdag

Van 10:00-02:00 tot 17:00-08:00

zaterdag

Van 11:00-02:00 tot  17:00-08:00

Feestdagen en zondag

Van 11:00-02:00

Van Jul 01-31 augustus

Van dinsdag tot en met vrijdag

Van 10:00-14:00

Feestdagen en Weekend

Van 11:00-02:00

Sluitingsdagen: Maandag

Prijzen: Admission gratis

 

Floridablanca GARDEN

De Floridablanca Garden ligt in een van de meest karakteristieke wijken van de stad. De tuin is een gevolg van de romantische stijl van de 19e eeuw. De tuin is op dit moment een laan die leidt van de ingang die het dichtst bij is van Camachos Square naar het standbeeld van José Monino, graf van Floridablanca, het werk van de Italiaanse S. Baglietto, die in zijn huidige locatie werd geplaatst in 1849.

Tel.:+34 968.358.600

Adres: Calle Princesa, 18, 30002 Murcia

 

Top Restaurants en cafés

Restaurante Salzillo

In 1988 openden we ons restaurant, met liefde voor lekker eten als gids. Care service en respect voor de beste kwaliteit in de uitwerking van onze maaltijden zijn onze prioriteit, met één woord over de rest aan onszelf te definiëren: toewijding. Hier, in ons huis, zult u genieten van de beste gerechten, groenten uit ons land, vlees met verschillende nationale denominaties, evenals een grote verscheidenheid aan seafoof. Dit alles, gecombineerd met een breed scala aan wijnen.

De gemiddelde prijzen: €28

Keuken: Mediterraan, Spaans, glutenvrij

Geschikt voor: Gezinnen met kinderen, Grote groepen, Lokale keuken, zakelijke bijeenkomsten, speciale gelegenheden

Adres: Calle Canovas del Castillo, 28, 30003 Murcia, Spanje

Locatie: Europe> Spanje> Murcia> Murcia

Telefoon: +34 968220194

Website: http://www.restaurantesalzillo.com

 

El Pasaje de Zabalburu

De passage van Zabalburu zijn we erg trots op om u de beste producten van ons land en de persoonlijke keuze van wijnen aan te bieden. De ontwikkeling van al onze gerechten en tapas met respect voor de traditie.

De gemiddelde prijzen: €24 – €127

Keuken: Vis en zeevruchten, Mediterraan, Spaans

Geschikt voor: Speciale gelegenheden

Adres: Plaza San Pedro n0 3, 30004 Murcia, Spanje

Telefoonnummer: +34 622 62 21 67

 

Restaurante El Churra

Traditioneel restaurant met meer dan 60 jaar geschiedenis, met de huidige voorzieningen. Murcia brede bar met lokale producten, prive en elegante eetkamers en één van de meest interessante wijnkaarten van Murcia.

De gemiddelde prijzen: €19 – €94

Keuken: Mediterraan, Spaans

Geschikt voor: zakelijke bijeenkomsten, Gezinnen met kinderen, Romantisch, Grote groepen, Lokale keuken, Speciale gelegenheden

Adres: Calle Obispo Sancho Davila, 13, 30007 Murcia, Spanje

Telefoonnummer: +34 968 27 15 22

 

La Cabana

Dit restaurant is waarschijnlijk de beste in de gastronomie van Murcia. In een prachtige omgeving aan de rand van de stad Murcia.

Het menu van de proeverij veranderd om de paar maanden, en het is een genot om de vele gerechten te nemen en elk van hen zal u verrassen met smaken en texturen die  zeer moeilijk te vinden zijn.

De prijs is vrij evenwichtig, waarbij rekening wordt gehouden, en dat is de enige in de regio Murcia, die een Michelin-ster heeft, dus maak je klaar om €80/€100 te besteden per persoon.

Gemiddelde prijs: €80-100

Keuken: Europees, Spaans, Mediterraan, glutenvrij

Restaurant features: Reserveringen, Buiten zitten, Seating, Waitstaff rolstoelen, Serves Alcohol

Adres: Urbanizacion Buenavista, S / N, 30120 Murcia, Spanje

Telefoon: 968 37 98 07

 

Enso Sushi

Enso Sushi biedt Japans eten in een niet al te uitgebreid menu maar gericht op kwaliteit van het product, met een vleugje mediterrane fusion menu. Het heeft ook dagmenu’s en andere speciale proeverij menu’s, die variëren afhankelijk van het seizoen. Het pand ligt in het centrum van Murcia is zeer gastvrij en is een goede keuze voor een romantisch diner.

Gemiddelde prijs: €40

Keuken: Japans, Sushi

Geschikt voor: zakelijke bijeenkomsten, speciale gelegenheden

Adres: Calle Santa Teresa 6, Murcia, Spanje

Telefoonnummer: +34 968 90 66 11

 

Accommodatie

Nelva Hotel

Hotel Nelva is een modern, luxe 4-sterren hotel gelegen in het centrum van Murcia, het moderne architectuur word gecombineert met comfort en elegantie. Het is gelegen in een bevoorrechte commerciële en financiële wijk van Murcia, gemakkelijk te vinden. met zorgvuldige inrichting en faciliteiten in alle 250 kamers, de exclusieve sfeer in de lobby bar, of in het Oro Negro Restaurant, evenals op de terrassen kun je genieten, ze bieden alle momenten om te ontspannen of het nu na een dag hard werken is of een bezoek aan de stad is geweest.

Adres: Avenida del Primero de Mayo, 5, 30006 Murcia, Spanje

Prijsklasse: €43 – €83

HotelClass: 4 sterren – Nelva Hotel 4 *

HotelStyle: # 1 Best Value Hotel in Murcia, # 1 Business Hotel in Murcia ,, nr1 luxe hotel in Murcia, nr.1 romantisch hotel in Murcia

Website: http://www.hotelmurcianelva.com/en/

 

NH Amistad Murcia

Het NH Amistad Murcia hotel ligt op een ideale locatie in het belangrijkste zakelijke, commerciële en recreatiegebied van de stad Murcia. Het is slechts 100 meter afstand van de Gran Via belangrijkste avenue. De historische binnenstad ligt op slechts vijf minuten lopen van het hotel, en hier vindt u een grote verscheidenheid aan pubs, restaurants en tascas dat heerlijke zelfgemaakte tapas serveren.

Adres: Condestable, 1 | San Miguel, 30009 Murcia, Spanje

Prijsklasse: €40 – €87

HotelClass: 4 sterren – NH Amistad Murcia 4 *

HotelStyle: nr.2 romantisch hotel in Murcia, nr2 luxe hotel in Murcia, nr.3 zakenhotel in Murcia

Telefoonnummer: 00 44 20 3499 8274

 

TRYP by Wyndham Murcia Rincon De Pepe

het stadhuis de Ramón Gaya Museum en het Archeologisch Museum, het TRYP Murcia Rincón de Pepe ligt in het hart van Murcia, is de perfecte keuze voor een bezoek aan Murcia om het te ontdekken, dankzij zijn strategische ligging in het hart van de stad, in de buurt van thecathedral , zijn persoonlijke service en de complete en comfortabele faciliteiten. Het hotel is ook een korte wandeling van de belangrijkste winkelstraten, trendy uitgaansgelegenheden, een breed scala aan restaurants en bars, evenals de belangrijkste recreatiegebied met zijn theaters (Teatro Romea) en bioscopen.

144 moderne en ruime kamers; verschillende eetgelegenheden ruimten (Ontbijt Room / Rincón de Pepe Restaurant / La Barra del Rincón Restaurant / La Muralla); high speed WiFi internet in het hele hotel; een casino en een sportweddenschappen bar; 3 vergaderzalen met een maximale capaciteit voor maximaal 140 personen; evenals een parkeerplaats voor het exclusieve gebruik van onze gasten.

Adres: Apostoles 34, 30001 Murcia, Spanje (Voorheen NH Rincón de Pepe)

Prijsklasse: €43 – €71

HotelClass: 4 sterren – TRYP by Wyndham Murcia Rincon De Pepe 4 *

HotelStyle: # 3 Luxury Hotel in Murcia

Telefoonnummer: 00 44 808 234 1953

 

Sercotel JC1 Murcia

Welkom bij Sercotel JC1 Murcia. Waar de meest professionele service zich aan sluit bij de meest gepersonaliseerde treatment.The laatste in stijl aan uw confort.Spacious en lichte omgeving, warme, gezellige kleuren zorgen voor een elegante eenvoudige inrichting. Zeker, de meest gunstige omgeving. Altijd het aanbieden van de beste service en de beste persoonlijke aandacht. En altijd met een zegel van quality. Met gemakkelijke toegang vanaf de snelwegen invoer van de stad Sercotel, Sercotel JC1 Murcia ligt op slechts 3 km van het auditorium, in een van de snelst groeiende zakenwijk en commerciële growth.Heeft  u  een multifunctionele en technisch voorbereid ruimte nodig om een belanhgrijke gebeurtenis te vieren? Onze zalen zijn de ideale oplossing. Ruim, licht met natuurlijk licht, bieden de nieuwste technologie om te garanderen dat uw professionele of familie evenement zal worden secceed.

Adres: Avda. Juan Carlos I, 55 | Esquina C / Antonio Rocamora 1 (GPS), 30009 Murcia, Spanje

Prijsklasse: €39 – €276 (op basis van gemiddelde tarieven voor een Standard Room)

HotelClass: 4 sterren – Sercotel JC1 Murcia 4 *

HotelStyle: # 5 luxe hotel in Murcia

Website: http://en.hoteljc1murcia.com/

 

AC Hotel Murcia

AC Hotel Murcia is een modern en comfortabel hotel strategisch gelegen in de buurt van het centrum van Murcia en beschikt over snelle verbindingen naar het vliegveld en naar diverse culturele bezienswaardigheden, zoals het Salzillo Museum, het bisschoppelijk paleis en de Santuario de la Fuensanta. AC Hotel Murcia gasten die voor zaken of plezier zal 107 volledig uitgeruste kamers met de faciliteiten die zij nodig hebben voor een comfortabel verblijf dat zal voldoen aan de hoogste verwachtingen. Geniet van een scala aan voorzieninge. Wie op zoek is naar gezondheid en schoonheid kunnen trainen in de volledig uitgeruste fitnessruimte, genieten van de diensten van onze Turkse bad of de ervaring van de rustige omgeving van het buitenzwembad (geopend in de zomer), waar u de spanningen van de dag achter u kunt laten en ontspannen bij het nemen van een duik, rust of zonnebaden.

Adres: Avda. Juan Carlos I, 39, 30009 Murcia, Spanje

Prijsklasse: €46 – €69

HotelClass: 4 sterren – AC Hotel Murcia 4 *

HotelStyle: # 7 Business Hotel in Murcia

Website: http: //www.marriott.co.uk/hotels/travel/mjvmu-ac-hotel-murcia

 

Vervoer

Bus en minibus huren in Murcia:

Deze stad heeft ongeveer 40 bus verhuur bedrijven, waarvan de meeste zijn gewijd aan toeristische  vervoer met routes, excursies, shuttles, uitjes en evenementen. Ze bevinden zich op verschillende plaatsen van het centrum naar de snelweg N-301. Wilt u een bus huren in Murcia? U kunt een selectie van de bus verhuur bedrijven met hun profiel op onze bus verhuur Murcia pagina vinden.

Murcia Busstation           0034 968 292 211

0034 968 292 290

Cartagena Busstation       0034 968 511 258

Cartagena stadsbussen     0034 968 511 258

 

 

Vervoer van en naar het vliegveld:

De Murcia-San Javier Airport is gelegen aan de noordelijke oever van El Mar Menor (de Kleine Zee), 47 kilometer (29 mijl) van de stad via de snelweg AP-7. U kunt reserveren waar u kunt kiezen uit meerdere gespecialiseerde bedrijven, en u kunt een grootte of een bepaald type bus  vragen. Wij raden u aan een citaat van Autocares Ríos S.A., Autobuses Mar Menor, of Autocares Hermanos Mendoza te vragen.

De luchthaven van Alicante      0034 966 919 000

Javier Airport (Murcia)               0034 968 172 000 San

AENA Customer Service            0034 902 404 704

 

Taxis in Murcia:

Als je er een nodig hebt, zijn er verschillende taxibedrijven en centra die werken en antwoord geven op de telefoon 24/7. Sommigen van hen zijn: Radio Taxi Murcia, Radio-Taxi Cartagena, Taxi Jesús Rodríguez López en Taxi Antonio Yecla. Voor uw gemak kunt u ook hen  bellen om ze je te laten ophalen waar je ook bent.

Radio Taxi Murcia                            0034 968 248 800

Eurotaxi (aangepast voor lichamelijk gehandicapten) 0034 968 297 700

Radio Taxi Cartagena                      0034 968 311 515/968 520 404

Radio Taxi San Javier Airport         0034 968 573 300

Luchthaven Radio Taxi Alicante    0034 965 252 511

Limousines en andere luxe auto’s in Murcia:

Als u wilt reizen in klassieke auto’s en limousines, raden wij u aan een citaat van Autocares Ríos S.A., Limusinas de Murcia, of Tuli Limusina vragen, omdat ze vaak worden gebruikt voor bruiloften.

Fietstochten en verhuur:

Net als vele andere Spaanse steden, heeft Murcia de groene beweging in de afgelopen jaren verbonden door het creëren van BTT (mountainbike) routes. Om deze reden is Murcia  wel de Bicycling hoofdstad van Spanje. Momenteel zijn er een aantal fietsverhuur bedrijven, zoals Fietsen, Mundobici en Bicicletas Jesalcar. Al deze zijn gericht op het toerisme: ze niet alleen fietsen huren, maar ze bieden ook gidsen voor de stad en de omliggende gebieden.

 

Nuttige contacten

Algemeen Noodgevallen Tlf: 112

Nationale Politie Tlf: 091

Lokale Politie Tlf: 092

Guardia Civil Tlf: 062

Brandweer Tlf: 080

 

Ziekenhuis Virgen de la Arrixaca (Murcia)                               0034 968 369 500

Hospital General Reina Sofia (Murcia)                                     0034 968 359 000

Hospital Santa Maria del Rosell (Cartagena)                          0034 968 325 000

 

Health Center Barrio del Carmen (Murcia)              0034 968 262 923

Health Center Infante Juan Manuel (Murcia)         0034 968 359 000

Health Center in San Andres (Murcia)                      0034 968 359 000

Health Center Barrio Viejo (Cartagena)                   0034 968 123 601

 

Verloren Credit Cards

Diners Club                                                                  0034 902 401 112

American Express                                                        0034 902 375 637

4B 0034 902 114 400

Red                                                                               6000 0034 915 965 335

ServiRed                                                                      0034 902 192 100

Visa                                                                              0034 902 192 100


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts