Bezienswaardigheden Parijs

index
2017-01-02

Bezienswaardigheden Parijs nederlands

Hoogtepunten in Parijs

Een groot deel van de stad,  samen met inbegrip van de rivier de Seine, is een werelderfgoed. De stad heeft de tweede hoogste aantal Michelin-restaurants in de wereld (na Tokyo) en bevat talrijke iconische monumenten, zoals de ‘s werelds meest bezochte toeristische plekken zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre-Dame kathedraal, het Louvre Museum, Moulin Rouge, en het Lido. Parijs is de meest populaire toeristische bestemming in de wereld met 45 miljoen toeristen jaarlijks. Parijs is vol met cultuur, stijl en romantiek. Parijs is de Stad van Licht (la Ville Lumière) en de hoofdstad van de mode, het is de thuisbasis van ‘s werelds mooiste en meest luxueuze modeontwerpers en cosmetica, zoals Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Guerlain, Lancôme, L’Oréal, Clarins, etc.

 1. VAN EIFFEL
  Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France
  De Eiffeltoren is een plek die je gewoon niet kan missen. Van zijn dreigende bouw tot een prachtig uitzicht over de stad en gewoon de algemene energie en de drukte van de plaats, het is echt wel voldoen aan de facturering. Open van 9:00 tot 00:00 (de hele week)
 2. de catacomben van Parijs

Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy
Deze ondergrondse begrafenis complex herbergt zes miljoen skeletten uit de 18e eeuw. Gestapeld in eindeloze gangen, het is een fascinerend en spookachtige plaats.

Open van 10:00 tot 20:00, maandag gesloten. Telefoon: +33 1 43 22 47 63

 1. Musée du Louvre
  http://www.louvre.fr/en
  75001 Parijs
  Louvre is enorm en vol met meesterwerken. Dus doe je een tour door naar de hoogtepunten waaronder de Mona Lisa en de Venus van Milo et al.

Contact: +33 (0) 1 40 20 53 17
geopend van: donderdag, zaterdag, zondag, maandag-09:00-06:00, vrijdag en woensdag van 09:00 tot 22:00 dinsdag gesloten.

Het Pantheon – PARIJS

http://www.pantheonparis.com/
Place du Panthéon, 75005 Parijs
De Parijse Pantheon is een kerk draaide met mausoleum en rustplaatsen van de bekende mensen in Frankrijk. Het wordt weinig bezocht, maar het is een prachtig gebouw en telt als een van de beste dingen om te doen in Parijs.
Dagelijks geopend: 10:00-18:30

 • Paleis van Versailles
  http://en.chateauversailles.fr/homepage
  Place d’Armes, 78000 Versailles
  Versailles is gewoon verbazingwekkend. En als de enorme weelderige paleis is niet genoeg is, zal de tuinen gewoon je gedachten omver blazen.
  Van 1 april – 31 oktober elke dag open van 9:00 tot 18:30 behalve op maandag en 1 mei –
 1. NOTRE DAME KATHEDRAAL VAN PARIJS
  http://www.notredamedeparis.fr/
  Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II, 75004 Parijs
  Staande in het hart van de stad, is de Notre Dame dat is een iconische kathedraal en een nietje binnenkomst op een lijst van wat te zien in Parijs. Met de dreigende plafonds en prachtige glas in loodramen, is het een prachtige plek om te bezoeken. Zijn roem en de locatie laat het iets meer dan verheerlijkte, maar het is echt indrukwekkend allemaal hetzelfde. Maandag tot vrijdag: 9:30-18:00 zaterdag en zondag: 9:00-18:00 te bereiken op +33 (0) 1 42 34 56 10.
 1. begraafplaats Père Lachaise
  16 Rue du Repos, 75020 Parijs
  Deze begraafplaats is niet de meest voor de hand liggend om te doen in Parijs, maar het heeft een vreemde allure. Evenals vele beroemde figuren en militaire grootten gevonden hier, en langs sierlijke en uitgebreide graven, zijn er een aantal graven die een culturele bestemmingen zijn geworden – vooral de graven van Oscar Wilde en Jim Morrison.

Open: maandag tot en met vrijdag 8:00-18:00, zaterdag 8:30-18:00, zondag 9:00-18:00

 1. Crypte Archeologique – PARIS
  http://www.crypte.paris.fr/
  7 Parvis Notre-Dame – Pl. Jean-Paul II, 75004 Parijs
  Een van de best bewaarde geheimen van de stad is de Crypte Archeologique een ondergronds museum van het Romeinse Parijs. Inderdaad, maar weinig mensen denken zelfs aan de Romeinse ruïnes van de interessante plekken in Parijs te bezoeken. Deze site is nieuwsgierig, want het is direct onder de Notre Dame.

Open van: dinsdag tot en met zondag 10:00-17:45, maandag gesloten

 1. SAINTE CHAPELLE
  http://www.sainte-chapelle.fr/
  8 Boulevard du Palais, 75001 Parijs
  Als er ooit een voorbeeld van de goede dingen in kleine verpakkingen is, dan is het Sainte Chapelle. Een 13e eeuwse kerk, met een prachtig bovenste kapel gevormd met ingewikkelde glas-in-loodramen en een rijk gedecoreerd plafond. Het is gemakkelijk één van de top tien plaatsen in Parijs om te bezoeken en echt moet worden gezien en om gewaardeerd te worden.

Dagelijks geopend van 9:30-18:00

 1. MUSEE DE CLUNY
  http://www.musee-moyenage.fr/
  6 Place Paul Painlevé, 75005 Parijs
  Een verborgen parel in het hart van Parijs is de Musée de Cluny dat is een middeleeuws museum verscholen in een oud Romeins bad complex. In feite is deze verscholen weg een van de beste schatten die is overgebleven van de oude Romeinse stad die in Parijs zou worden gemaakt. Als je op zoek bent naar interessante plaatsen om te bezoeken in Parijs, is dit moeilijk te verslaan.

Open: 9:15-17:45 (maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) dinsdag gesloten, Telefoon: +33 1 53 73 78 00

 index

restaurants die een bezoek waard zijn in Parijs

MONSIEUR BLEU
20 Avenue de New York, 75116 Parijs
Bankiers, modellen en fashion insiders komen hier om chique te dineren. En terwijl het eten en de service best duurzaam zijn, kan u hier echt komen voor de echte Parijse sport: mensen kijken. Het is modern en het is (vaker wel dan niet) energiek. Price: EUR 50-80

FRENCHIE TO GO
9 rue du Nil, 75002 Parijs
Frenchie is al lange tijd het gesprek van de stad ( een plus go-to restaurant van de heldere en heup) -en voor goede reden. Als je in Parijs bent  geweest voor meerdere dagen en dringend behoefte heb aan iets dat not French is. Misschien heb je te veel borden van steak frites gehad. Ze serveren een killer pastrami sandwich, de vis ‘n’ chips plaat is heerlijk, en de kreeft is geweldig. Ze hebben zelfs trok varkensvlees en hotdogs. Pro tip: kom vroeg. De ruimte is minuscuul en bijna altijd vol. Prijs is gemiddeld € 45

LES Antiquaires
13 rue du Bac, 75007 Parijs
In Parijs zijn de bistro’s niet te missen. Het menu bestaat uit typische brasserie gerechten: klassieke selecties geserveerd in stevige porties. Maar perfect gekruid tartaar van het restaurant is de ster. Kom voor lunch en vergeet niet om te doen wat de Fransen doen ‘wijn bij de lunch’. En om het allemaal af te lopen, het is een paar minuten van het Musée d’Orsay en over de Seine van de Jardin des Tuileries en het Louvre. Prijsklasse: € 30,00

Il Carpaccio
37 Avenue Hoche, 75008 Parijs
Op zoek naar fantastisch Italiaans eten in de Franse hoofdstad? Ga naar Il Carpaccio in de luxe straat
Le Royal Monceau Raffles Paris, en het restaurant is het enige Italiaanse restaurant met een Michelin ster in Parijs. het is een spectaculaire ruimte met even indrukwekkend eten. Denk huisgemaakte maaltijden gepresenteerd in prachtige het Franse modehuis. Maar voor te bereiden op meer dan je zou elders door te brengen: Dit is lekker eten door en door en door best gereserveerd voor speciale gelegenheden, vieringen en romantische datum nachten. 50/200 € – Kaart 75/130 €

Vervoer

Het meest bezochte openbaarvervoer in Parijs is de metro, Parijs beschikt over 16 metro lijnen,  met dicht bij elkaar gelegen stations (op ongeveer 500 meter er tussen op een bepaalde lijn) een verbinding tussen een kapitaal kwart naar een andere is mogelijk te maken, en een paar regels uit te breiden heel ver in de buitenwijken.  Met nog een tram aangevuld bovengrondse door een vrij complex busroute kaart van 347 lijnen, Parijs is ook de spil van het Réseau Express Régional (RER), een hogere snelheid en bredere grootere stations, boven- en ondergrondse trein netwerk dat verbindt de hoofdstad naar meer afgelegen gebieden in de voorsteden. Toeristen kunnen taxi service gebruiken en zelfs auto te huren.

hotels:

The Peninsula Paris
Een Hong Kong visie met de Parijse luxe, rijkelijk vernieuwd met uitgestrekte gangen, een receptie druipen met glazen blad, panelen bar en zorgvuldig gerestaureerd rococo salon. Een Chinees restaurant in contrast met een dak, Frans restaurant en een terras. met 200 kamers, een combinatie van comfort en technologie, zijn zeer ruim. Dubbele kamers vanaf € 795 (£ 625), inclusief ontbijt. Gratis wifi.

Le Bristol
Een hotel die één van de beste verbindingen met de stad heeft. Een reeds lang gevestigd en gerenommeerd hotel in een van de meest modieuze straten van de stad met een uitstekende service. Heeft de absolute top restaurant niet missen. Er is ook een spa en een overdekt zwembad op het dak. Dubbele kamers vanaf € 850 (£ 675), exclusief ontbijt. Wi-Fi kost € 24 per dag.

Le Royal Monceau Raffles Paris
Op de laan tussen de Arc de Triomphe en Parc Monceau, werd grand het hotel Royal Monceau herboren na een Philippe Starck makeover als een zelfbenoemd luxe kunst hotel, compleet met galerij, kunst conciërge, concept store en een bioscoop. Beneden zit nog een verlichte cocktailbar en een binnentuin.

Prince de Galles

Een slim, compact en zeer stijlvol hotel uit 1920 aan de Avenue George V, in het hart van de 8e designer district..Double kamers vanaf € 600 (£ 525), inclusief belastingen,exclusief ontbijt. Gratis wifi.

luchthavens:

Aéroport Roissy-Charles de Gaulle (luchthaven code CDG)
95700 Roissy-en-France
telefoon: +33 1 70 36 39 50
Ligt 30 km ten noordoosten van Parijs in de voorstad van Roissy, dit is ‘de grootste luchthaven van Parijs en heeft drie terminals, die worden gebruikt voor zowel internationale als binnenlandse vervoerders.

Aéroports de Paris – Orly
94.390 Orly
telefoon: +33 892 56 39 50
Tweede grootste luchthaven van Parijs is Orly, Orly is de oudste en kleinste van de twee grote internationale luchthavens. Orly ligt op ongeveer 18 km ten zuiden van Parijs en wordt bediend door vele grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France.

Aéroports de Paris-Beauvais
Route de l’aéroport, 60000 Tillé
Telefoon: +33 892 68 20 66
Deze internationale luchthaven ligt op 80 km van Parijs wordt gebruikt door de luchtvaartmaatschappij Ryanair om zijn Europese vluchten, waaronder die tussen Parijs en Dublin, Shannon en Glasgow te vliegen.

festivals:

April-oktober: International Garden Festival, Chaumont-sur-Loire

1 mei: Dag van de Arbeid (Fête gevolg Travail of Fête du Premier Mai; sluitingen)

Mei-juli: Versailles Festival (klassieke muziek, opera, dans, hedendaagse kunst)

8 mei: VE (Victory in Europe) Day (Fête de la Victoire 1945 of Jour de la Liberation, sluitingen, parades)

11-22 Mei: Filmfestival van Cannes

15-16 Mei: Pinksteren en pinkstermaandag (sluitingen)

26-29 Mei: Grand Prix van Monaco

Eind mei – begin juni: Festival van St. Denis, Parijs (klassieke concerten van internationale kunstenaars)

Juni – juli: Nuits de Fourvière, Lyon (theater en muziek in een Romeins theater)

18-19 juni: Le Mans auto race in de buurt Loire-vallei

21 juni: Fête de la Musique (concerten en dansen in de straten in heel Frankrijk)

December: Kerstmis carrousels, outdoor ijsbanen, en avant-garde kerstbomen in de stad, Parijs

08-11 december: Fête des Lumières, Lyon (viering van de Maagd Maria, kleurrijk verlichte gevels, kaarslicht windows)

25 december: Eerste Kerstdag (Noël; sluitingen)

26 december: Tweede Kerstdag (sluitingen in Elzas-Lotharingen)

31 december: New Year’s Eve


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts