Bezienswaardigheden Marseille

Bezienswaardigheden Marseille
2017-01-01

De belangrijkste attractie van Marseille is de stad zelf, de atmosfeer, flux en opzwepende ritme van een grote havenstad vol van alle volkeren van de voormalige kolonies van Frankrijk. De plaats woont en werkt voornamelijk in het heden, en heeft dat in de afgelopen twee en een half millennia gedaan. waartoe Marseille stint, in 2013 als Culturele Hoofdstad van Europa is een zekere mate van samenhang en nog veel pit gebracht  bijna ondanks zichzelf hoewel het  een achterstand van cultuur heeft opgebouwd.

 1. Basilique Notre-Dame de la Garde
  http://www.notredamedelagarde.com/
  Rue du Fort Sanctuaire, Marseille
  Vandaag de dag is de basiliek Notre-Dame de la Garde een baken voor de gelovigen, met een enorme vergulde Madonna van het belfort bekroning. Gebouwd in 1853-1864 de kerk is voorzien van een weelderige neo-Byzantijnse stijl en interieur van licht en donker marmer bogen ondersteunen vergulde mozaïek koepels. Het weelderige ontwerp heeft een betoverende werking.
  Dagelijks geopend: 7:00-18:15, Telefoon: +33 4 91 13 40 80

2 .Basilique Saint-Victor
http://www.saintvictor.net/?lang=en
Rue de l’Abbaye, Marseille
Opgedragen aan de martelaar Saint Victor is dit huis een  aanbidding van ooit toebehoorde abdij gesticht in de 5e eeuw. De buitenkant een sfeer van een middeleeuws fort en de kerk heeft een bijzondere uitstraling vanwege zijn oude begin. De basiliek heeft ook een 13e-eeuwse Zwarte Madonna. Als één van de oudste gebouwen in Marseille, dat is nog steeds intact. Telefoon: +33 4 96 11 22 60
Op dinsdag en donderdag, van 16:00 tot 18:00
elke da, in augustus 3 tot 18 verwelkomenjonge studenten  u voor een archeologisch, historisch en religieuz bezoek.

 

 1. Vieux Port (oude haven)
  http://www.guiarte.com/larochelle/
  De Vieux Port is de geboorteplaats van Marseille. Dit is waar de stad ongeveer 600 voor Christus begon als een Griekse haven. Omgeven door serene blauwe wateren. De oude haven bevindt zich in het westen van Marseille in de buurt van de boulevard Canebière. Een wandeling rond deze oude haven geeft bezoekers een gevoel van een bloeiende mediterrane sfeer van Marseille.

4.Le Panier (oude stad)
 Rue du Panier, 13002 Marseille,
Le Panier is de oudste wijk van Marseille, bewoond sinds 600 voor Christus door de oudheid als de oude Grieken. Met zijn steile, smalle straatjes en schilderachtige pastel gebouwen dit kwartaal biedt een kijkje in de charmante persoonlijkheid van Marseille. U vindt er tal van authentieke Algerijnse keuken, lokale ambachtelijke boetiekjes, gastronomische winkels en galeries.

 Bezienswaardigheden Marseille

 1. Mucem (Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée)
  http://www.mucem.org/en
  Promenade Robert Laffont, Marseille
  Een prachtige complex van drie verschillende locaties, dit uitgestrekte museum beschikt over een schat aan ontdekkingen. Door middel van galerijen van het museum, evenals lezingen en filmvertoningen, kunnen bezoekers de geschiedenis van de mediterrane beschaving te verkennen. De tweede fase van het museum is gevestigd in de gewelfde kamers van het Fort Saint-Jean. Hier kunnen bezoekers genieten van een mooie wandeling maken en genieten van het panoramisch uitzicht op de coastline.Open van 11:00 tot 18:00, dinsdag gesloten Telefoon: +33 4 84 35 13 13
 2. Château d’If
  http://www.chateau-if.fr/
  Embarcadère Frioul Als, 1 Quai de la Fraternité, 13001 Marseille
  Het Château d’If is een waardevolle aantrekkingskracht, vanwege zijn geschiedenis en de natuurlijke omgeving. Een korte tocht met een veerboot uit de buurt van de haven van Marseille, het Château d’If is gelegen op het Ile d’If in de Frioul-eilanden archipel, een beschermd natuurgebied dat de kleine eilanden Als Pomègues, Ratonneau en Tiboulen omvat. Het landschap is spectaculair met beschermde baaien, turquoise wateren, ongerepte stranden, zanderige kreken, en indrukwekkende kalkstenen kliffen. Dagelijks geopend: 9:30-18:00
  Telefoon: +33 6 03 06 25 26
  7. Musée d’Histoire de Marseille (History Museum)
  Centre Bourse, 2 Rue Henri Barbusse, 13001 Marseille
  In de Le Panier wijk, op slechts een steenworp afstand van de Vieux Port, het Musée d’Histoire de Marseille vertelt het verhaal van Marseille uit de Gallo-Griekse afkomst door middel van de middeleeuwen tot heden. Montage van de oudste stad van Frankrijk, dit museum biedt een indrukwekkende verzameling van historische artefacten. De uitgebreide collectie omvat 2.600 jaar geschiedenis. Een van de hoogtepunten van de collectie is de romp van een derde-eeuwse Romeinse schip. Het museum heeft ook een park, de Jardin des Vestiges, dat is een open-air museum voor een opgraving.

Telefoon: +33 4 91 55 36 00

Open: dinsdag tot en met zondag-10:00-18:00, maandag gesloten

8 .Vieille Charité
http://vieille-charite-marseille.com/
2 Rue de la Charité, Marseille
De Vieille Charité bevindt zich op de Place des Moulins, dat op het hoogste punt in de Le Panier ligt. Het gebouw werd opgericht in 1640 toen de gemeenteraad van Marseille besloten om de arme lokale bevolking een goede plek te geven om te wonen, in overeenstemming met een koninklijke beleid “bijvoeging van de armen.” Dit museum biedt een uitstekende hedendaagse kunst tentoonstellingen het hele jaar door.
Telefoon: +33 4 91 14 58 80 Open: dinsdag tot en met zondag-10:00-18:00, maandag gesloten

 

 1. Cathédrale de la Major
  Place de la Major, Marseille
  Naast de zee op een terras in het noordwesten van het Le Panier kwartaal, is de Cathédrale de la Major van Marseille dat ligt op een schilderachtige locatie van deze havenstad. De kathedraal combineert Romaanse en Byzantijnse stijlen om een harmonieus effect. Het interieur is rijkelijk versierd met marmer en mozaïek; in de crypte liggen de graven van de bisschoppen van Marseille.
  Telefoon: +33 4 91 90 52 87 Open: dinsdag tot en met zondag-10:00-19:00, maandag gesloten

 2. Cours Belsunce naar Place de Castellane

  De Cours Belsunce is een brede esplanade ontworpen in de 17e eeuw als een plek voor bewoners om te ontspannen, wandelingen te maken en te genieten. Het is een traditie van Marseille om een roos voor goed geluk te kopen. In de omgeving is het Musée Cantini, een museum dat gespecialiseerd is in de moderne kunst en de monumentale fontein de Cantini op de Place de Castellane.

restaurants:

Le Bistrot d’Edouard

“Een nieuwe generatie is trots op de diversiteit van de stad, en we houden allemaal van het eten van elkaars gerechten.” Pak een tafel in de kleine tuin voor een lichte maaltijd van de Spaanse ham, poutargue (genezen vissen kuit), gegrilde aubergine met gehakte munt, rauwe artisjok salade en tortilla.rue Jean Mermoz, +33 4 9171 1652, geen website. Open di-za-middag 14:00, 08:00-10:00. Gemiddeld a la carte € 35

Le Café des Épices

Het is een Marseille bistro met een verandering van dagelijkse schoolbord menu’s met gerechten van rond de Middellandse Zee. Gegrilde tarbot met een puree van escalivada (een Catalaanse schotel van aubergines, paprika, knoflook, uien en olijfolie) en langzaam geroosterd vrij uitloop varkensvlees met girolles en pompoen puree pronken met een kookstijl die consistent nauwkeurige, gul en inventief .
4 rue du Lacydon, 33 4 91 91 22 69, cafedesepices.com.

Chez Michel

Deze chique brasserie met een clubby klantenkring van lokale power makelaars, burgerlijke families die in zijn voor een speciale gelegenheid is dit de plek om te komen voor een bouillabaisse in Marseille. Ja, het is duur maar er zijn niet veel vissen meer in de Middellandse Zee en een echte bouillabaisse vereist een enorme hoeveelheid lokale roodbaars.
6 rue des Catalans, 33 4 91 52 30 63, restaurant-michel-13.fr, Gemiddeld a la carte € 70

Pizzeria Chez Etienne
Le Panier, de oudste wijk van de stad. Met eenvoudig maar geliefd restaurant van de familie Cassaro, en biedt een heerlijke tijdscapsule van de manier waarop Zuid-Italiaanse keuken geëvolueerd in Marseille, met een uitstekende houtoven gebakken pizza’s, inktvis gebakken met knoflook en peterselie, goede steaks, en rosé de Provence te wassen alles neer. Service kan nors zijn, maar neem het niet persoonlijk ze behandelen iedereen op die manier.
 43 rue de Lorette, geen telefoon of website, geen credit cards. Gesloten op zondag. Gemiddeld a la carte € 35.

Hotels:
La Residence Du Vieux Port
hotelmarseille.com
18 Quai du Port, Marseille, 13002, Frankrijk.
Alle 40 hotels zijn van een redelijke omvang voor de drie-sterren en bijna allemaal een grand port-view. De meeste kamers hebben een balkon. Dat is een groot pluspunt. De dotten van primaire kleuren en Black and White periode badkamers soort toe te voegen aan het plezier, maar niet ten koste van het comfort.Het is niet het goedkoopste drie-sterren hotel in de stad, maar gezien zijn voordelen is het niet onredelijk geprijsd.
Telefoon: 00 33 491 919122

InterContinental Marseille – Hotel Dieu
ihg.com
1 Place Daviel, Marseille, 13002, Frankrijk.
Sober met unshowy luxe en een  frame dat goed past en biedt alles wat u nodig zou kunnen hebben. De beste kamers zijn die aan de voorzijde, met overdekte terrassen waar u ‘s nachts Marseille ziet wat eruit ziet als een verlicht-up mode. Telefoon: 00 33 413 424242

Vervoer:

Marseille heeft een bus, metro en tram netwerk.

Er zijn twee metrolijnen (lijnen M1 en M2), twee tramlijnen en een uitgebreidere bus netwerken. De metro rijdt van ongeveer 5:00 tot 24:00. U kunt met hetzelfde ticket of kaartje op verschillende lijnen (bus en metro) gebruiken. Er is een gratis veerdienst tussen de twee tegengestelde kades van de oude haven. De dienst werkt van 07:00-17:00. Er zijn ook veerdiensten en boottochten beschikbaar vanaf de Oude Haven aan de Frioul, de Calanques en Cassis. Taxi’s zijn er 24 uur per dag en kunnen besteld worden in advance.u kan ook een auto huren.

Tel: 04 42 14 24 44

Luchthaven

Marseille Provence Airport (Marignane) ligt op 25 km van Marseille.
http://www.marseille-airport.com/
13727 Marignane, Frankrijk
Er zijn pendelbussen naar Marseille St Charles station (reistijd 20 tot 30 minuten) en Aix en Provence busstation (reistijd 30 tot 40 minuten).
Telefoon: +33 820 81 14 14

Festivals:

-Open 13 in Marseille – medio februari, professionele mannen tennis toernooi, dat een aantal van de grote namen bij elkaar brengt in de sport op Marseille Palais des Sport

-Carnaval – Medio maart, traditionele carnaval optochten, met inbegrip van de belangrijkste centrum van de stad parade, die eindigt bij de Vieux Port. Begeleid door muziek en straattheater evenementen.

-Festival De Marseille – half juni tot half juli, op locaties in heel Marseille en beschikt over een breed scala aan optredens van hedendaagse dans tot theater, klassieke film en muziek

-Garde’n Blues Festival – 3-daagse evenement in Marseille Jardin de la Barasse-St. Marcel, met optredens van lokale en internationale blues artiesten.

– Santon Fair – eind november tot eind december. jaarlijkse Santon markt Marseille vindt plaats in de Allées de Meilhan en zijn middelpunt is een traditionele kerststal met deze kleine Provençaalse cijfers

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts