Bezienswaardigheden Liverpool nederalnds

2016-12-31

Liverpool

Liverpool is een stad in Merseyside in Engeland met een goede bus, spoor- en wegverbindingen en ligt op 200 mijl ten zuidwesten van Londen.

Er is een ruime keuze aan hotels in Liverpool en biedt goede hotelaccommodatie en bed & breakfast accommodaties aan voor bezoekers in en rond Liverpool.

Liverpool is een van Europa’s meest populaire stedentrip bestemmingen en is bekend als de geboorteplaats van de Beatles, met tal van theaters, musea en kunstgalerijen en is één van ‘s werelds grootste havens en de Albert Dock met zijn drukke nachtleven. Er zijn twee paardenraces cursussen op Aintree en Haydock, 40 golfbanen en Everton Football Club.

 

Bezienswaardigheden in Liverpool

Liverpool Cathedral

Anglicaanse kathedraal van Liverpool is een gebouw van superlatieven. Niet alleen is het de grootste kathedraal van Groot-Brittannië, het is ook ‘s werelds grootste kathedraal. Het is het werk van Sir Gilbert Scott, die gaf ons ook de rode telefooncel en de Southwark Power Station in Londen, nu het Tate Modern. De centrale bel is de derde grootste (met ‘s werelds hoogste en zwaarste beieren), terwijl het orgel, met zijn 9765 pijpen, waarschijnlijk het grootste operationele model van de wereld is.

Meer informatie: www.liverpoolcathedral.org.uk

Prijzen: bezoekerscentrum & toren toelating € 4,00

Openingstijden: 08:00-18:00

Beatles Story

Het populairste museum van Liverpool ontvangt geen donkere, sappige hoeken branden in de turbulente geschiedenis van ‘s werelds meest beroemde kwartet er is een vermelding van interne onenigheid, drugs of Yoko Ono – maar er is volop van echte memorabilia een Beatles fan te houden gelukkig. U kunt ook een combi-ticket voor de Elvis & Us tentoonstelling in het Beatles Story uitbreiding op Pier Head.

Meer informatie: www.beatlesstory.com

Openingstijden: 09:00-19:00, laatste toegang 17:00

World Museum

Natuurlijke geschiedenis, wetenschap en technologie zijn de thema’s van het oudste museum in de stad, die in 1853 is geopend en waarvan de tentoonstellingen variëren van levende insecten aan menselijke antropologie. Dit enorm leuke en educatieve museum is verdeeld over vijf thema vloeren, van het levende vis aquarium op de eerste verdieping van het planetarium op de vijfde, waar u ook exposities gewijd aan de ruimte (maanstenen, telescopen, etc) en tijd (zult vinden klokken en uurwerken uit de jaren 1500 tot 1960). Sterk aanbevolen.

Meer informatie: www.liverpoolmuseums.org.uk/wml

Openingstijden: 10:00-17:00

 

Museum van Liverpool

Liverpool legendarische verleden wordt onderzocht door middel van een interactieve verkenning van de culturele en historische mijlpalen van de stad – de spoorweg, armoede, rijkdom, Brookside (een populaire jaren ’80 tv-soap opera set in de stad), de Beatles en voetbal (de film over de betekenis van het spel om de stad is de moeite waard 15 minuten). De wens om alle van de rijke geschiedenis van de stad vertellen betekent dat er niet een enorme hoeveelheid van de diepte, maar de kinderen zullen het geweldig vinden.

Meer informatie: www.liverpoolmuseums.org.uk/mol

Openingstijden: 10:00-17:00

 

 

Albert Dock

Liverpool’s grootste toeristische attractie is Albert Dock, 2,75 hectare water omringd door een colonnade van enorme gietijzeren kolommen en indrukwekkende magazijnen vijf verdiepingen die deel uitmaken van het land de grootste collectie van beschermde gebouwen, en nu een World Heritage Site. Een fantastische ontwikkelingsprogramma heeft echt bracht de dock om het leven; Hier vindt u een aantal uitstekende musea en een uitbreiding van het Londense Tate Gallery, evenals een paar van de topklasse restaurants en bars te vinden.

Meer informatie: www.albertdock.com

Prijs: gratis

Metropolitan Cathedral of Christ the King

Volksmond bekend als Wigwam Paddy’s, Liverpool katholieke kathedraal is een machtig indrukwekkend modern gebouw dat lijkt op een stijgende betonnen tipi, vandaar zijn bijnaam. Het werd in 1967 voltooid volgens het ontwerp van Sir Frederick Gibberd na de oorspronkelijke plannen door Sir Edwin Lutyens, waarvan de crypte is binnen. De centrale toren frames ‘s werelds grootste glas in lood raam, gemaakt door John Piper en Patrick Reyntiens.

Meer informatie: www.liverpoolmetrocathedral.org.uk

Openingstijden: 07:30-18:00

 

Evenementen

Liverpool is gespecialiseerd in unieke festivals en feesten in alle vormen, zoals kunst, eten en drinken, prestaties, erfenis, muziek uit de hele wereld, en LGBT cultuur. We hebben samen wat informatie over de belangrijkste festivals in de hele stadsregio getrokken.

Room velden

Een al fresco dance fest die iedereen bij elkaar brengt met enkele van de beste dj’s ter wereld en dans acts tijdens het laatste weekend van augustus. Het vindt plaats in het Daresbury Estate in de buurt van Halton, Cheshire.

Meer informatie: www.cream.co.uk

 

Liverpool International Music Festival

Een festival presentatie van lokale bands en internationale acts in vijf verschillende locaties verspreid over de stad tijdens de laatste twee weken van augustus.

Meer informatie: www.limfestival.org

 

International Beatleweek    

Tribute bands willen de menigte vermaken voor een week in eind augustus van Beatles geïnspireerde muziek en lezingen georganiseerd door de Cavern Club.

Meer informatie: www.cavernclub.org

 

Aintree Festival

Een drie daagse wedstrijd bijeenkomst met als hoogtepunt de wereldberoemde Grand National Steeplechase, gehouden op de eerste zaterdag in april.

Meer informatie: www.aintree.co.uk

 

Waar te eten

Monro

The Monro is snel uitgegroeid tot een van de favoriete plekjes van de stad om te lunch, diner en vooral om te brunchen. Het steeds wisselende menu van de klassieke Britse gerechten, bereid met ingrediënten als lokaal geproduceerde mogelijk is deze knappe oude pub in een geweldige eetervaring getransformeerd. Het is moeilijk om een pub zo goed elders te vinden, tenzij je naar haar zus pub, de James Monro.

Meer informatie: www.themonro.com

Prijzen: 2-gangen lunch € 10,65, diner hoofdgerechten € 12 – 18

Openingstijden: 11:00-23:00

 

HoSt

Een lichte, luchtige kamer met de uitstraling van een chique, moderne New York brasserie serveert uitstekende Aziatische gerechten zoals Indonesisch gestoofd lamsvlees met gebakken rijst en rode eend kokosnoor curry met lychees. De starter hapjes zijn vrij ook heerlijk.

Meer informatie: www.ho-st.co.uk

Prijzen: € 8 -12

Openingstijden: 11:00-23:00

 

James Monro

Een traditionele pub krijgt een elegante, moderne makeover te dienen als de juiste instelling voor de uitstekende keuken – een duurzame, elegante stijl van de pub.

Meer informatie: www.thejamesmonro.com

Openingstijden: 11:00-23:00

 

Kwartaal

Een prachtige kleine wijnbar en bistro met zitplaatsen voor de dag.

Meer informatie: www.thequarteruk.com

Prijzen: € 8- 14

Openingstijden: ma-vr 08:00-23:00, za & zo 09:00-23:00

 

Waar te verblijven

Aloft Hotel

Na slechts een jaar op de Liverpoolse hotel scene, heeft Aloft sleuven perfect aan zijn omgeving. Met de geschiedenis en hipsterness in gelijke maatregelen, bezoekers lopen in een gewelfde ontvangsthal met marmeren pilasters die omhoog lopen naar een klassiek plafond. Maar de hyper-cool branding van het Aloft Hotel zorgt ervoor dat er een neon sfeer aan prelude de algehele technische ervaring. Op het moment van schrijven, het team gestart met een Tigi service, waardoor de bezoekers een reeks emoties  sturen naar de receptie via WhatsApp en binnen enkele minuten, zal de hotelier verschijnen op je deur, gewapend met wat je hebt gevraagd.

Aloft Hotel, 1 North John Street, Liverpool, L2 5QW

 

Titanic Hotel

The Beatles zijn Liverpool’s eigen popcultuur kolos, maar de  Titanic is zeker een goede tweede. Gelegen in het hart van de gevierde havengebied van Liverpool is het Titanic Hotel, waar u de oude wereld luxe met kamers de grootte van een standaard Britse hotelkamer kan opnieuw tweemaal. Met behoud van veel van het gebouw originele bakstenen en ijzer features, brede gangen en de enorme gewelfde plafonds, wordt het ruwe architectuur nu aangevuld met een hoge kwaliteit fittingen en eclectische designer meubilair.

Titanic Hotel, Stanley Dock, Regent Street, Liverpool L3 0AN

In een windmolen

Voor grotere groepen zijn er andere opties. Dit Grade II-beursgenoteerde is gebouwd in 1813 en deze windmolen is geschikt voor maximaal 12 personen met zijn vijf slaapkamers. Het hotel ligt in de omgeving van Crosby, u zult net buiten het centrum van de stad zitten, maar voor een triple hoogte woonkamer, is de extra reistijd zeker de moeite waard. En het beste deel? Het huis zal bijna geen geld kosten. Dit is een populaire keuze, dus zorg ervoor dat u ver van tevoren  reseveert.

Moor Lane, Crosby, Liverpool

 

Aangekomen op bestemming

De luchthaven ligt op 8 mijl ten zuiden van het centrum. Arriva Airlink bussen 80A en 180 vertrekken uit het Paradijs St Interchange, en 500 bussen vertrekken vanaf buiten Lime St station. De bussen van beide stations reiden er een half uur over en rijden elke 20 minuten. Een taxi naar het centrum van de stad mag niet meer dan € 16,00 kosten.

 

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer wordt gecoördineerd door Merseytravel (www.merseytravel.gov.uk). Een echte aanrader is het Saveaway ticket, die zorgt voor een dag de daluren (na 09:30) rijden op het gehele bus, trein en veerdiensten in heel Merseyside. Kaarten zijn verkrijgbaar bij winkels en postkantoren in de stad. Paradise St Interchange ligt in het centrum van de stad.

Merseyrail is een uitgebreid voorstedelijk rail verbinding tussen Liverpool met de Greater Merseyside gebied. Er zijn vier haltes in het centrum van de stad: Lime St, Central (handig voor lijnbanen), James St (dicht bij Albert Dock) en Moorfields (voor de Liverpool War Museum).

 

Noodnummers

In geval van nood moet u naar 999 bellen naar de politie, brandweer of ambulance service aan te vragen.

Geen noodsituatie

Merseyside Police heeft een nieuwe, makkelijk te onthouden nummer te bellen voor niet-noodgevallen. Wanneer het minder ernstig is dan 999, moet u bellen met 101.

Merseyside Police – 0151 709 6010

Merseyside Fire and Rescue Dienst – 0151 296 4000

North West Ambulance Service – 0151 260 5220


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts