Bezienswaardigheden krakau nederlands nieuw

nieuw
2017-01-06

krakau bezienswaardigheden nederlands nieuw

Krakau is het hart van de Poolse cultuur en wordt ondergedompeld in de geschiedenis. Of u hier komt om te ontspannen, om te feesten, of om te genieten van de geschiedenis en de cultuur, je zult niet teleurgesteld worden. Tal van cafés, restaurants, musea, bars en clubs van de stad zou u nog een keer terug laten komen voor meer. Het centrum van de stad is vol met attracties, zodat u nooit teleurgesteld kan worden. Kraków is goed verbonden met betrekking tot vervoer, met een nieuwe luchthaven op slechts 17 km ten westen van het centrum, een recent gemoderniseerd gezamenlijke trein- en busstation aan de rand van de oude stad, en is met een aantal van de Poolse betere wegen verbonden. Aangekomen in Krakau uit het buitenland betekent over het algemeen dat u met het vliegtuig bent gekomen op Krakau Airport of Katowice Airport in Pyrzowice.

nederlands

 luchthaven Balice:

Adres: Kapitana Mieczysława Medweckiego Street, 1, 32-083 Balice, Polen

Telefoon: +48801055000; +48122955800

info@krakowairport.pl

 

 1. De Wawel kathedraal

De huidige kathedraal is in feite een gotisch bouwwerk, maar later werden er kapellen in verschillende stijlen omheen gebouwd. Voordat je De Wawel binnenkomt, let dan op de massieve ijzeren deur en, opknoping aan een ketting aan de linkerkant van enorme prehistorische botten van dieren. Zij worden verondersteld om magische krachten te hebben. De beenderen werden opgegraven op het terrein aan het begin van de 20e eeuw.

Eenmaal binnen, zul je verdwalen in een doolhof van sarcofagen, grafstenen en altaarstukken verspreid over het schip, koor en ambulante.

Adres: Wawel 3, Wawel Hill

Telefoon: +48 12 429 9515

Hoe komt u er: Tram: 6, 8, 10, 13, 18

Prijzen: kathedraal gratis, maar gecombineerd met vermelding voor crypten, klokkentoren en museum dan kost het volwassene € 2,70 / kinderen € 1,50 (let op prijzen kunnen iets verschillen)

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 09:00-17:00,  Zondag van 12:30 t/m 17:00

 1. Beklim de Kopiec Kraka voor een prachtig uitzicht over de stad

Kopiec Kraka biedt een prachtig uitzicht over de stad. Het kost niets om omhoog te klimmen. Deze oude heuvel de standpunten van Kazimierz en de oude binnenstad zijn een van een soort. Zijn leeftijd en het oorspronkelijke doel zou altijd een mysterie blijven, hoewel wordt aangenomen dat dit de laatste rustplaats van de legendarische prins Krakus zijn.

speciale tip

Er is een jaarlijks festival ter herdenking van oude heidense cultuur aan de voet van de heuvel elk jaar op de eerste dag na Pasen.

Adres: Maryewskiego Straat

 1. Wieliczka-zoutmijn

14 km ten zuidoosten van Krakau, ligt Wieliczka. Wieliczka is beroemd om zijn diepe zoutmijn. Het is een angstaanjagende wereld van kuilen en kamertjes, en alles in de diepte is met de hand gesneden uit zout blokken. De mijn heeft een labyrint van tunnels, ongeveer 300km verdeeld over negen niveaus, de diepste tunnel ligt 327m onder de grond. Een deel van de mijn dat zijn zo’n 22 kamers met elkaar verbonden door galeries, van 64m tot 135m onder de grond is open voor het publiek door de rondleiding, en is een fascinerende reis.

Adres: ul Daniłowicza 10

Telefoon: +48 12 278 7302

 Prijzen: volwassenen € 18,00/ kinderen € 14,50 (let op prijzen kunnen iets verschillen)

Openingstijden: april tot oktober van 7:30-19:30 en november tot maart van 08:00 tot 17:00

Door het betoverende interieur van de Wieliczka is de Wieliczka een perfecte plek voor het organiseren van een training, een bal, een persconferentie of een onvergetelijke bruiloft. De zoute ondergrondse is een ideale locatie voor een grote, professionele evenementen tot 600 deelnemers, of een gezellige ontmoeting onder vrienden.

Contact

+ 48 12 278 73 92

+ 48 12 278 73 72

+ 48 12 278 73 93

 

 1. De Kościuszko heuvel

De heuvel is gewijd aan de Poolse (en Amerikaanse) militaire held Tadeusz Kościuszko,en werd gebouwd tussen 1820 en 1823, kort na de dood van de grote man.

De ingang is via een klein neogotische kapel die een tentoonstelling van  herinneringen is die het in verband met Kościuszko houdt. Er is ook een apart wassenbeeldenmuseum met Poolse helden door de eeuwen heen. Het grote bakstenen fort de op voet van de heuvel is gebouwd door de Oostenrijkers in het jaar 1840.

Adres: Al Waszyngtona 1

Telefoon: +48 12 425 1116

Hoe komt u er: Tram: 1, 2, 6

Prijzen: volwassenen € 2,70 / kinderen € 2,20 (let op prijzen kunnen verschillen)

Openingstijden: 9:00 tot zonsondergang

 

 1. Schindler’s Factory

Dit indrukwekkende museum laat de nazi-bezetting van Krakau in de Tweede Wereldoorlog zien. Het is gevestigd in de voormalige emaille fabriek van Oskar Schindler, deze nazie-industrieel die het leven beroofde van zijn joodse arbeidskrachten. Een goede georganiseerde, innovatieve tentoonstelling die het ontroerende verhaal van de stad in 1939-1945 vertelt.

Vanaf het centraal postkantoor in de oude binnenstad kunt u elke tram pakken naar beneden richting ul Starowiślna en stap uit bij de eerste halte over de rivier bij Plac Bohaterów Getta. Vanaf hier volgt u de borden naar het oosten langs ul Kącik.

Adres: ul Lipowa 4

Telefoon: +48 12 257 0096

Hoe komt u er: Tram: 3, 9, 19, 24, 50

  Prijzen:  volwassenen € 4,70 / kinderen € 3,60 en op maandag is het gratis entree (let op prijzen kunnen verschillen)

Openingstijden: maandag van 10:00 tot 16:00 en dinsdag t/m zondag 09:00-20:00

 

 1. Wawel Royal kasteel

Kasteel van Wawel bekend als het politieke en culturele hart van Polen in de 16e eeuw. Het kasteel van Wawel is een krachtig symbool van nationale identiteit. Het is nu een museum met vijf afzonderlijke delen: Crown Treasury,  Armoury, State Rooms, Royal Private Apartments, Lost Wawel en de tentoonstelling van Oosterse kunst. Elk vereist een apart kaartje van de vijf de State Rooms en Royal Private Apartments zijn het meest indrukwekkend. Er is ook een speciale vertoning hier van de meest waardevolle schilderij van de stad, de Dame van Leonardo da Vinci met een Hermelijn.

Adres: Wawel Hill

Wawel bezoekerscentrum: +48 12 422 5155

Hoe komt u er: Tram: 6, 8, 10, 13, 18

  Prijzen: op het is terrein toegang gratis, attracties zijn apart geprijsd

Openingstijden: terrein vanaf 06:00 tot zonsondergang

 

 1. St Mary’s Basilica

Met uitzicht op Rynek Główny is dit de opvallendste bakstenen kerk. De St Mary’s wordt gedomineerd door twee torens van verschillende hoogtes. De eerste kerk hier werd gebouwd in het jaar 1220 en na de verwoesting tijdens een Tataarse inval, begon de bouw van de St Mary’s basiliek. Geniet van een rondleiding door de toren met zijn prachtige interieur, met zijn opmerkelijke gesneden houten retabel, en in de zomer de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht.

De belangrijkste ingang van de kerk wordt toegevoegd door middel van een barok portaal aan de zuidwestelijke gevel. In de jaren 1750 en werd de ingang alleen gebruikt voor de gelovigen. De toeristen moeten eerst door de zijdeur naar het zuidoosten.

Adres: Plac Mariacki 5, Rynek Główny

Telefoon: +48 12 422 0737

Hoe komt u er: Tram: 1, 6, 8, 13, 18

Prijzen: de kerk voor volwassenen € 2,20 / kinderen € 1,10 en de toren volwassenen € 3,40 / kinderen € 2,20 (let op prijzen kunnen iets verschillen)

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 11:30 tot 17:30 en zondag van 14:00 tot 17:30

 

 1. Galicia Jewish Museum

Dit museum herdenkt zowel de joodse slachtoffers, de joden vervolging, viert de Joodse cultuur en toont de geschiedenis van de voormalige Oostenrijks-Hongaarse regio Galicië. Het beschikt over een indrukwekkende fototentoonstelling beeltenis en hedendaagse overblijfselen van de eens zo bloeiende Joodse gemeenschap in het zuidoosten van Polen, de zogenaamde ‘Traces of Memory’. Het museum leidt ook rondleidingen door de joodse bezienswaardigheden van Kazimierz. Bel of mail voor meer informatie.

Adres: ul Dajwór 18

Telefoon: +48 12 421 6842

Hoe komt u er: Tram: 3, 9, 19, 24, 50

E-mail: info@galiciajewishmuseum.org

Prijzen: volwassenen € 3,40 / kinderen € 2,20 (let op prijzen kunnen iets verschillen)

Openingstijden: van 10:00 tot 18:00

 

 1. Czartoryski Museum

Het Czartoryski Museum beschikt over de rijkste kunstcollectie van de stad, met inbegrip van Krakau meest waardevolle schilderij: Dame van Leonardo da Vinci met een Hermelijn. Één van de andere belangrijke werken is Rembrandts Landschap met de barmhartige Samaritaan. Er zijn ook andere tentoonstellingen onder meer Griekse, Romeinse, Egyptische en Etruskische kunst en Turkse wapens.

Naast de schilderijen heeft het museum zelf ook zijn eigen boeiende geschiedenis. Stiekem verhuisde het museum naar Parijs in 1830, de collectie is in het jaar 1870 verschoven naar Krakau. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de naziebezetters veel waardevolle schilderijen in beslag genomen en namen ze die mee naar Duitsland. Enkele schilderijen werden nooit teruggevonden. De dame met de hermelijn was één van de werken die in beslag genomen was, maar werd gevonden en teruggestuurd door Amerikaanse soldaten na de oorlog.

Adres: ul Św Jana 19

 

 1. De oude stad

Vol indrukwekkende architecturale monumenten, kostbare culturele schatten, geplaveide wegen, sfeervolle pleintjes, legendarische kelder bars en literaire cafés, historische oude binnenstad van Krakau is de trots van Polen, een van de mooiste architectonische pronkstukken van Midden-Europa, en een van ‘s werelds meest populaire toeristische bestemmingen. De belangrijkste Poolse stad om niet uit te komen van de Tweede Wereldoorlog op zoek als een vertrapt Lego set, het rijke culturele en historische waarde van de voormalige koninklijke hoofdstad van Polen verdiend welverdiende plaatsing op de allereerste UNESCO World Heritage List in 1978.

 

Als een druk middeleeuws commercieel centrum van de 10e eeuw, de kern van de oude binnenstad van Krakau is Rynek Główny het grootste middeleeuwse marktplein in Centraal-Europa. Gekenmerkt door zijn unieke omgekeerde druppelvorm gedicteerd door de voormalige middeleeuwse verdedigingsmuren van de stad die zich uitstrekt van het Wawel-kasteel in het zuiden. De oude binnenstad wordt omringd door de charmante riem van de openbare groene ruimte die bekend staat als de Planty. Elke verkenning van de oude binnenstad van Krakau moet beginnen met de ‘Koninklijke Route’ het historische koning pad van de Poolse koningen toen Kraków diende als de koninklijke hoofdstad van de 14e eeuw tot het einde van de 16e eeuw. Het grootste deel van prime bezienswaardigheden van de oude binnenstad lag langs deze route van de Floriańska Poort naar het kasteel van Wawel via het marktplein

 

Top 5 Hotels van Krakow (voor alle soorten reizigers):

1) Alexander – Conventionele driesterren comfort aan de rand van de oude stad. De kamers zijn voorzien van blauwe en gele kleuren en badkamers. Als je merkt dat je gedachten afdwalen tijdens vergaderingen, dan is de conferentiezaal op de bovenste verdieping wat voor u met een schilderachtig uitzicht op de skyline van de stad.

Adres: Ul. Garbarska 18, 31-131 Kraków

Telefoon: (+48) 12 422 96 60

fax: (+48) 12 422 97 61

Gemiddelde prijs voor een eenpersoonskamer: tussen de € 89,00 en de € 102,00 (let op prijzen kunnen iets verschillen)

 

2) Aparthotel Basztowa – Nette kamers tussen het treinstation en het marktplein voorzien van parketvloeren en een klassiek ontwerp geaccentueerd door het gebruik van donker hout en olieverfschilderijen.

Adres: ul. Basztowa 24, 31-156 Kraków

tel: +48/12/429 51 81

fax +48/12/422 16 21

Prijs: De prijzen zijn inclusief belasting BTW.

Ontbijt is niet inbegrepen in de prijs.

3) Aparthotel Maly Krakow – Zoals u wellicht uit de naam kon halen, is het Aparthotel Maly is een beetje een mash-up tussen een appartement en hotel, dankzij een ingebouwde keuken in bijna alle van de kamers. Gelegen in een gebouw niet ver van het station, heeft u hier heb je alle diensten en faciliteiten van een hotel.

Adres: Kurniki 4, 31-156 Krakow

+48 12 619 43 00

+48 698 406 467

Prijs: start vanaf  € 58, 00/ per nacht

 

4) Art-Mont – Te vinden in een rustig en interessant deel van de stad wat tot leven komt met kleurrijke winkels net ten noorden van de oude binnenstad, de schone enigszins schaarse kamers zijn vol met grenen meubels en weinig anders. Sommige badkamers worden gedeeld en anderen hebben een eigen badkamer, een paar kamers hebben een eigen keuken en toegang tot internet is beschikbaar voor iedereen.

Adres: 31-141 Kraków ul. Krowoderska 27/1

NIP: 676-153-22-51

Telefoon / fax: +48 12 421 27 07

+48 12 429 17 78

Prijs met badkamer: begint vanaf € 29,00

 

5) Warszawski – kamers Warszawski is gekomen uitgebreid met op maat gemaakte kasten en de vloer met  het plafond is zwart en marmer in de badkamers. Elk detail uit het geheugen gesloten om extra stil kranen in de baden is overwogen.

Adres: 31-154 Krakau, 4-6 Pawia Street, POLEN

Tel .: +48 12 42 42 100/42 42 250

Tel .: +48 728 659 751

Prijs:

Single  tussen de € 51,00 en de € 74,00

Double 260-350 PLN / tussen de € 64,00 en € 86,00

Appartement (2 Pers.) 360-450 PLN / tussen de € 88,00  en de € 110,00

 

TOP 5 Restaurants:

1) Le pizzette di Rebecca

Adres: Meiselsa 9 | hoek met ulica Bożego ciała, Krakau 31-058, Polen

Telefoonnummer: +48507136506

Openingsuren

zondag

13:00 tot 21:00

maandag

13:00 tot 21:00

woensdag

13:00 tot 21:00

donderdag

13:00 tot 21:00

vrijdag

13:00 tot 03:00

zaterdag

13:00 tot 03:00

Keuken: Italiaans, Pizza, Fastfood, mediterrane

De gemiddelde prijzen: € 2,60

2) Restauracja Starka

Keuken: Pools, Oost-Europees, Midden-Europees

Openingstijden: zondag 12:00 tot 23:00

Maandag 12:00 tot 23:00

Dinsdag 12:00 tot 23:00

Woensdag 12:00 tot 23:00

Donderdag 12:00 tot 23:00

Vrijdag 12:00 tot 23:55

Zaterdag 12:00 tot 23:55

Adres: ul. Jozefa 14, Krakau 31-056, Polen

Telefoon: +48 12 430 65 38

Gemiddelde prijs:  € 6,00 tot € 14,00

3) Aqua e Vino

Keuken: Italiaans, Europees

Openingsuren:

 

Zondag 13:00 tot 22:30

Maandag 13:00 tot 22:30

Dinsdag 13:00 tot 22:30

Woensdag 13:00 tot 22:30

Donderdag 13:00 tot 22:30

Vrijdag 13:00 tot 22:30

Zaterdag 13:00 tot 22:30

 

Adres: 5-10 Ulica Wislna, Krakau 31-007, Polen

Buurt: Stare Miasto

Telefoonnummer: (012) 421 2567

4) Restauracja Padre

Keuken: Mediterraan, Midden-Europees, Italiaans, Pools

De gemiddelde prijzen: € 6,00 tot € 18,00

Adres: ul. Wislna 11, Krakau 31-002, Polen

Buurt: Stare Miasto

Telefoon: +48 12 430 62 99

 1. Youmiko Sushi

Keuken: Japans, Sushi, Aziatisch, glutenvrij

Openingsuren:

 

Maandag 13:30 tot 21:00

Dinsdag 13:30 tot 21:00

Woensdag 13:30 tot 21:00

Donderdag 13:30 tot 21:00

Vrijdag 13:30 tot 22:00

Zaterdag 13:30 tot 22:00

Adres: ul. Jozefa 2, Krakau 31-056, Polen

Telefoonnummer: +48 666 471 176

Dichtstbijzijnde evenementenin 2016 in Krakau

24 mei 2016

Krakow Music Festival Film

De Music Festival Film in Krakow (FMF), georganiseerd door het Krakow Festival Office en RMF Classic, is een boeiende showcase van de hoogste kwaliteit muzikale interpretaties van het bewegende beeld en een van de belangrijkste festivals in de wereld van de filmmuziek. Uitgevoerd door vooraanstaande musici en orkesten in Europa en de wereld, het festival biedt een unieke concertervaring door het aan vertoningen van ‘s werelds meest spectaculaire films, bekend om hun schitterende cinematografie, top-class richting, boeiende plots en emotionele leven acteren. De Music Festival Film in Krakow is uitgegroeid tot een van de meest erkende Poolse culturele export over de hele wereld dat de fans  blij zijn sinds haar oprichting.

Meer informatie over de tickets, festival evenementen, programma en nieuws: http://fmf.fm/tickets

09 t/m 12 juni, 2016

Cracovia Krakow Cantas International Choir Festival

International Krakow Choir Festival is een onvergetelijke gelegenheid om te concurreren met andere koren en het uitvoeren van allerlei soorten muziek in Krakau en Polen. Festival performances zal worden gehouden in vele belangrijke plaatsen in Krakau, waaronder de finale gala concert in Krakau Philharmonic.

Meer informatie: http://www.cracoviacantans.com/

Adres: International Krakow Koor Festival

MELODIE

 1. Ogrodowa 27A

05-500 Józefosław, POLEN


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts