Bezienswaardigheden Korçë nederalnds

2016-12-30

Bezienswaardigheden Korçë

Eén van de mooiste steden van Albanië, is het schilderachtige plaatsje Korce. In een prachtige natuurlijke omgeving in het Morava gebergte. Met haar mediterrane klimaat, intrigerende geschiedenis en de mix van verschillende etnische bevolkingsgroepen, het is een van de levendigste en meest bedwelmende steden in het land.

69.000 mensen maken deel uit van de bevolking van deze middelgrote stad, waar meer en deels  Albanees zijn. Naast de bloeiende handel, is Korce een cultureel rijke stad met een aantal interessante sites voor bezoekers om te genieten.

Korce Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in Korce is een mix van geschiedenis, cultuur, traditie, recreatie en onderwijs. Men zal nooit falen om deze toeristische bestemmingen te waarderen.

Religieuze gebouwen zijn regelmatig een bezienswaardigheid in Korce. Er zijn een aantal kerken en moskeeën in de stad die toe te voegen aan haar mystieke aantrekkingskracht.

Kerk van de Hemelvaart. de Kerk van de Hemelvaart is gelegen in een dorp aan de oostkant van Korce, en is één van de beste attracties van de stad. Het werd gebouwd in de jaren 1300 met helder gekleurde fresco’s. UNESCO heeft het genoemd als een van de mooiste kerken in de Balkan. De heldere schilderij over de dag des oordeels is iets om te worden opgemerkt, samen met andere gevonden kunstwerken in de kerk.

Orthdox Kathedraal van de Verrijzenis. Deze prachtige kerk werd volledig herbouwd in de jaren 1990 nadat het in de communistische organisatie vernietigd is in 1968. Dit is de grootste kerk in Albanië tot nu toe en de tweede grootste kerk in de Balkan. De roze gevel van deze kerk is opmerkelijk en is zeer verheugend. Het eenvoudige witte interieur is een perfecte aanvulling op de uitwendige kleur van de kerk. Enorme gegraveerde houten wanden en stoelen gesneden met Albanese adelaars mogen niet worden gemist.

Korce heeft een aantal boeiende musea die het ontdekken waard zijn. Deze musea kunnen worden bezocht, in de ochtend of in de middag. Aangezien deze plaatsen soms tijdens openingstijden zijn gesloten, kunnen bezoekersvan te voren bellen om een afspreek te maken.

Archeologisch Museum. Het museum is ondergebracht in twee gebouwen, gescheiden door een binnenplaats gemaakt van kasseien, gebouwd tijdens de Ottomaanse periode. Het Archeologisch Museum toont rond 1200 kunstvoorwerpen die afkomstig zijn van de Helleense periode tot de Paleo-Byzantijnse periode.

Eerste Albanees School. Deze school werd voor het eerst geopend tijdens de regeerperiode van het Ottomaanse Rijk en staat bekend als de eerste school die cursussen in de Albanese taal onderwezen. Voor het eerst geopend in 1887 en kort daarna werd er een speciaal meisje van de school geopend in 1891. De school werd omgezet in een museum in 1960. Sindsdien vertoont verslagen significant in het nastreven van de Albanese onderwijs. Ook is een verhaal over de Albanese alfabet tentoongesteld.

Parken in Korce zijn ideaal voor ontspanning en recreatie. Op deze plaatsen zijn de mensen due zowel burgers als bezoekers zijn. zal een serene tijd te vinden onder het genot van wat goed is de natuur te bieden heeft.

Park of Tears. Dit park dankt zijn naam aan een gebeurtenis die gebeurde tijdens de loop van de geschiedenis van de stad. Dit is waar de vrouwen van de stad zeiden dat hun afscheid van de mensen die ze lief hadden namen om mee te gaan voor de oorlog. Vandaag de dag, dit is een klein park in de vorm van een driehoek waar mensen ontspannen van hun pijnlijke voeten, of wanneer zij voldoen aan hun dierbaren.

Rinia Park. Ook bekend als de Youth Park, is deze plaats schuilplaats voor zowel jong en oud. Het is gelegen in de buurt van een heuvel en is omgeven door groene planten en pijnbomen die schaduw bieden tegen de hitte van de zon. Het park is een goede plek om te wandelen en mag dorst en honger overkomen, er zijn een paar bars en restaurants in de omgeving.

 

Top Hotels

Bujtina Leon (vanaf € 45)

Rr. Shpresa Palla, Nr.6, Korca, Albanië

In het centrum van Korca, ligt Bujtina Leon. Bujtina Leon is een pension met lokale traditionele architectonische kenmerken: vijf comfortabele kamers en een ontvangstruimte met een warme omgeving in de buurt van een open haard, waar u kunt genieten van wijn, thee en de binnenlandse voedselproductie. Met een veranda en een schitterende tuin met bloemen urnen en olie-lampen, ook biedt het u een absolute dagelijkse ontspanning. Bujtina Leon is gelegen in de oude wijk van de stad, gekenmerkt door een straat geplaveid flansen-steen en de oude traditionele huizen, die tien meter afstand van het Museum van de middeleeuwse kunst, het Archeologisch Museum, het Museum van de schilder Vangjush Mio en zijn de eerste Albanese school. Bujtina Leon ligt op ongeveer 35 km van de grens met Griekenland (Kapshtica) en 198 km van de internationale luchthaven van Tirana.

Dardha (vanaf € 40)

Dardha, Korca, Albanië

Dardha hotel ligt op 17 km van de stad Korca. Het heeft een bar, restaurant, spa, een fitnessruimte. Alle kamers zijn uitgerust met toegang tot internet. Parkeren is gratis. Elke kamer heeft een bureau, een televisie en een balkon. Vanuit de slaapkamer kunt u genieten van het bergpanorama. De spa van het hotel beschikt over een gemeenschappelijke sauna, een hamam en een bad. Toeristen kunnen het meer Prespa 35 km of het meer van Ohrid bezoeken die 50 km verderop is.

Regency (vanaf € 40)

Rr.Ismail Qemali, Nr. 7, Korca, Albanië

Het Regency hotel werd gebouwd om de stad Korca te bieden met internationale klasse faciliteiten voor buitenlandse ondernemers en Amerikaanse of Europese toeristen. De Fundo broers, die zijn geboren in Korca en emigreerde naar de Verenigde Staten op een vroege leeftijd en bouwde het hotel van hun ouders eigendom. Het Regency Hotel is volledig ingericht met Amerikaanse meubels en accessoires. Het resultaat is: een charmant full-service hotel ligt in het centrum van Korca onderscheidt zich door zijn lokale architectuur en prachtige kamers, meubels en bovenal uitzonderlijke service om de gasten zich thuis voelen. Het is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten in Korca met een full-service restaurant, een conferentieruimte en een private dining room. Mensen uit het bedrijfsleven en toeristen een bezoek aan Korca zijn voorzien van een koffeeshop. De bar biedt volop gelegenheid voor ontspanning na een dag hard werken of wanneer de touring dag wordt gedaan.

Grote (vanaf € 30)

Sheshi kryesor, Korca, Albanië

Het Grand Hotel ligt in het centrum van Korca, dicht bij de grote instellingen. Dit is het grootste hotel in de stad, met 84 kamers. Het hotel beschikt over standaard kamers, die eenvoudig maar schoon en comfortabel zijn en superieure gerenoveerde kamers, die meer voorzieningen en een beter slaapcomfort aanbieden. Er is een grote hal, een groot restaurant, een bar en vergaderzalen maken van de gemeenschappelijke ruimtes luchtig en uitnodigend. Vanwege de ruimte is het een van de favoriete hotels voor de organisatie van grote evenementen, congressen, recepties enz. Het restaurant heeft een bijzonder goed aanbod aan specialiteiten uit de regio en internationale gerechten.

Konti (vanaf € 22)

Rr. Muzakajt 17, Korca, Albanië

Konti hotel is gelegen aan de ingang van Korca stad, in het midden van een prachtig panorama van de omliggende bergen. Konti hotel vertegenwoordigt de beste hotel service in het gebied. Is gecertificeerd en ingedeeld van 3 sterren uit het Albanese ministerie van Toerisme. Het hotel ligt in het bedrijfsleven sinds 2000, het aanbieden van een hoger niveau van dienstverlening in het hotelwezen. De capaciteit van het hotel is 33 kamers. Konti bar restaurant heeft een capaciteit van 250 zitplaatsen en de conferentiezaal heeft een capaciteit van 80 zitplaatsen.

 

Waar te eten

Restorant Antonetta

Restorant Antonetta is in Boboshticë, 6 km ten zuiden naar Korce.

De tafels zijn verspreid over verschillende kleine terrassen langs de beek, waar overal water tussendoor stroomt. Het is voornamelijk werkzaam in de avond en lunch.

Routebeschrijving: In Korçë, volg de weg naar Erseke. Na 4 km, neem links naar Boboshticë. Bij de ingang van het dorp, net voor een brug over een beekje, een wegwijzer schrijft “Antonetta”. Het Japans restaurant ligt op 100 meter van de hoofdweg en heeft veel ruimte om te parkeren.

Vila Themistokli Cafe & Restaurant

Vila Themistokli is op de belangrijkste weg, die de orthodoxe kathedraal verbind met het centrale plein in Korche.

Het is ouderwets ingesteld in eigen huis en tuin en hebben een zeer aangename zithoek in de buitenlucht, met een serre voor de koude dagen.

Het restaurant is gevestigd in het oude familiehuis van de Albanese revolutionaire Germenji Themistokli vandaar de naam.

Het oude huis, is een gedenkteken huis / museum, die open staat voor een bezoek.

Cafe in Qendra Tregetare Pazari Korce mall

Na het falen om te proeven Korca bier in een bar in de stad Pogradec. Zult U blij zijn met het dienen van de plaatselijke brouwsel! Een koude fles van de meest beroemde bier van Albanië kost 120 Lek / £ 0,70.

Routebeschrijving: Gelegen op de bovenste verdieping van Qendra Tregetare Pazari Korce mall in de bazaar.

 

Emergency Numbers

Road politie – 126

Ambulance – 127

Brandweer – 128

Politie – 129

Algemeen alarmnummer – 112

Noodsituatie op zee – 125


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts