Bezienswaardigheden Escaldes nederlands

Escaldes
2017-01-06

Bezienswaardigheden Escaldes nederlands

Hoog in de oostelijke Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje ligt Andorra. Andorra is een klein land dat vaak over het hoofd gezienwordt. Maar ondanks zijn grootte, is Andorra bekend in Europa om zijn uitstekende ski-heuvels, wandelpaden en prachtige berglandschappen. Samengesteld uit verschillende kleine steden en dorpen verscholen tussen hoge bergtoppen, Andorra ligt op slechts drie uur rijden van Barcelona naar het zuiden en Toulouse in het noorden, waardoor het een ideale dagje uit als je ingedrukt bent naar de tijd. Voor de meeste bezoekers, de belangrijkste attractie is de hoofdstad Andorra La Vella, een stad klein genoeg te voet te doorkruisen, maar het aanbieden van een drukke hoofdstraat opscheppen vele winkels en eetgelegenheden. Het is ook een land van prachtige oude middeleeuwse kerken, velen van hen onaangetast door de tijd.

Escaldes-Engordany is een van de parochies van Andorra. De parochie is samengesteld uit de gebieden van Les Escaldes, Engordany, Els Vilars d’Engordany, Engolasters, en El Fener. Les Escaldes is een stedelijk gebied in Les Escaldes, Andorra. Het is gelegen in de buurt van de hoofdstad van het land, Andorra la Vella. De naam Les Escaldes komt van de aanwezigheid van een groot aantal hete bronnen, die zeer zwavelhoudende en stikstofhoudende wateren te produceren bij temperaturen tussen 22 ° C en 66 ° C. De hete bronnen bekend waren door de Romeinen, die ze gebruikten voor medische doeleinden. [1]

Er was een textielindustrie uit de Middeleeuwen, de productie van geweven stoffen en paraplu’s in verschillende gilden. Het gebied staat ook bekend om zijn traditionele dans, de Santa Anna

Escaldes-Engordany is ook heel verbonden met de natuur, zoals ongeveer 80% van de Vallei van Madreu-Perafita-Claror, met 4,274 hectareas, bevindt zich in deze parochie. Bovendien, om de prachtige natuurlijke omgeving van Escaldes-Engordany te ontdekken, het Comu heeft verschillende berggidsen die trips aanbrengen van elke klant voor te bereiden.

De parochie van Escaldes-Engordany valt ook op door haar culturele rijkdom, zoals het herbergt verschillende verenigingen en entiteiten die de tradities van het gebied in leven te houden. De Escaldes-Engordany Art Centre speelt een zeer belangrijke rol in de parochie, de huisvesting van twee interessante permanente tentoonstellingen: scholen van Josep Viladomat en één van de Romaanse kunst schaalmodellen.

Hoe te Escaldes, Andorra te krijgen

Lucht

Er is geen internationale luchthaven in Andorra, al zijn er drie helihavens. Deze bevinden zich in Arinsal, La Massana, en Escaldes-Engordany. Alle bieden commerciële reizen. Van Andorra la Vella, La Massana of Arinsal naar luchthavens, de reis voor een maximum van 4 passagiers duurt ongeveer 30 minuten en kost € 3.000.

De dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Toulouse in Frankrijk en Barcelona in Spanje. Andorra is gemakkelijk te bereiken met de auto of bus van deze plaatsen.

Toulouse-Blagnac (Frankrijk) 196km naar het noorden. U kunt pre-boek een coach of een taxi vanaf Toulouse Airport naar alle resorts in Andorra met Andorra Airport Transfers. http://www.toulouse.aeroport.fr/

Barcelona (Spanje) 202km naar het zuiden. Er zijn frequente verbindingen naar Andorra van Barcelona. http://www.barcelona-airport.com/

(Van luchthavens naar Andorra met de auto: 3 uur)

Met de bus

Er zijn veel busdiensten actief in Andorra. Vanuit Frankrijk is er een busdienst, Novatel (http://www.andorrabybus.com/en) van Toulouse het busstation (Matabiau) en naar de luchthaven Toulouse-Blagnac. Komen op ten minste 15 minuten voor het geplande vertrek als de bestuurder zal verlaten zodra iedereen die stond te wachten heeft geënterd. Een tweede bus dienst werkt via L’Hospitalet en La Tour de Carol. Uit Spanje, kunnen coaches naar Andorra worden gevangen uit een verscheidenheid aan locaties, zoals Barcelona, Madrid, Malaga, Lleida en Valencia.

Novatel heeft ook een service van de luchthaven van Barcelona, buiten Terminal 1 en 15 minuten later buiten Terminal 2. € 33 enkele reis of € 56 voor een round-trip (vanaf april 2014), tickets beschikbaar op de officiële website of op de bus.

Autocars Nadal reist ook tussen Andorra en Barcelona en de luchthaven.

De busmaatschappij Alsina Graells (https://www.alsa.es/en) heeft acht ritten per dag vanuit Barcelona. De reis duurt 3,5-4 uur en kost € 23 enkele reis en € 40 retour.

Leer Escaldes met de bus:

Er zijn 8 belangrijke buslijnen (‘linies’) en ze passeren allemaal Andorra La Vella. Het tarief is iets van € 1,20 tot twee of drie euro afhankelijk van hoe ver je gaat. Automobilisten zullen verandering zorgen. Voor de steden die het dichtst bij Andorra La Vella, de service is zeer regelmatig, en zo vaak als elke 10 minuten gedurende de dag. Als u reist naar afgelegen landelijke plaatsen zoals Canolic, zijn er slechts 2 of 3 bussen per dag.

 • L1 Sant Julia de Loria – Escaldes-Engordany

Word rond – Escaldes-Engordany

Het grootste deel van Escaldes-Engordany strekt zich uit in de richting van Spanje en het oosten. Een aantal prachtige wandelingen zijn te worden gehouden van de Riu Madriu richting Pics del Pessons, de “meren” en de Coll de Vall Civera

Noodnummers in Andorra

Elke nood: 112

 

Must-visit plaatsen in Escaldes:

1) Caldea Thermal Spa – Caldea is de grootste gezondheid van Europa’s spa ligt in de bergen en biedt 6.000 vierkante meter van binnen en buiten de lagunes, sauna’s, jacuzzi, een grapefruit zwembad, een Aztecian zwembad, Indo-Romeinse baden, watervallen, bel bedden, warm marmer leien, en nog veel meer.

Stel je een plek waar alles licht is, waar je vermoeidheid, stress en routine … een nieuwe en unieke spa waar, het hele jaar door rust en kalmte vindt in de gunstige effecten van thermaal water te kunnen vergeten. Een oase om zich terug te trekken, toegewijd om te rusten, om weer in vorm, gezondheid en schoonheid.

Caldea maakt gebruik van het water dat uit de thermische bron in Escaldes-Engordany bij 68 ° C tot een harmonieuze relatie tussen het lichaam en het water in een futuristische omgeving te creëren. In het oude Catalaans, het woord “caldea verstaan tonifying en warm. In de Romeinse tijd, het woord ‘Calidae’, waarvan de naam van de stad Escaldes in Andorra van oorsprong is, aangewezen als een warm water bron. Tweeduizend jaar later, biedt Caldea u een nieuwe vorm van welzijn en genot, een ontmoeting met water in alle mogelijke vormen, van stoom ijs, van Japan naar Finland

Website: http://www.caldea.com/es

Adres: Parc de la Mola 10, Escaldes-EngordanyAD700, Andorra

Telefoon: + 376-800-999

2) Centre Comercial Illa Carlemany – met een oppervlakte van 50.000 m2, gelegen in het hart van Escaldes-Engordany, Illa Carlemany is een zeer uniek gebouw. De groene kleur van de koperen platen die de gevel van het gebouw, alsmede het ontwerp van het gebouw, hebben de structuur veranderd in een van de bekendste winkelstraten van Andorra: Meritxell en Carlemany lanen.

Binnen kunt u een hele andere wereld vinden: drie niveaus van een ondergrondse parkeergarage, samen met een aangrenzend buitengebied, die een totaal van 600 parkeerplaatsen, die allemaal comfortabel, ruim, en veilig zijn; vier verdiepingen, die open te stellen voor een interieur centrale binnenplaats anda commerciële ruimte met 57 vestigingen, waaronder een breed scala van de merknaam winkels en diensten, een supermarkt, 11 eetgelegenheden, met inbegrip van cafés en restaurants, een speeltuin voor kinderen, een bioscoop met 5 schermen, en een fitnessruimte. Daarnaast zijn er 80 wooneenheden en 15 kantoren.

Illa Carlemany biedt bezoekers een kans voor de handel en recreatieve activiteiten allemaal binnen een enkele grote, comfortabele, centrale en aangename locatie, waar ook diverse entertainment activiteiten. Er is altijd wel iets aan de hand hier!

Adres: Av. Carlemany 70, Escaldes-Engordany, Andorra

Telefoonnummer: +376892000

Informatie over uur, locatie, prijzen die u vindt u op de website: http://www.illa.ad/index.php/en/

3) Juclar Lake – Het is een van de mooiste routes in Andorra. Als u van wandelen houd en u wilt in de prachtige natuur genieten dan bent u welkom om de Juclar Lake te bezoeken. Het is een geweldige excursie en het is niet al te moeilijk. Juclar is een fantastische wandeling, het is zo mooi dat u de tijd en de pijnlijke benen even vergeet. In het voorjaar zijn de bloemen absoluut geweldig en de vlinders en wilde dieren zijn er in overvloed als je het rustig aan doet en houden lawaai tot een minimum. Zodra u Juclar bereiken kunt u verblijven in het toevluchtsoord, die van tevoren kan worden geboekt, zal een warm diner en ontbijt voorzetten en u wordt voorzien van douches en toiletten.

Adres: Incles Valley, Escaldes-Engordany, Andorra

4) Sant Pere Martir Church – is aan de bovenkant van de belangrijkste laan in Escaldes-Engordany.

Dit is een kerk ontworpen door de architect Josep Danés als een gebouw gewijd aan wol-makers, gezien het belang van de textielsector in de parochie. De kerk van Sant Pere Màrtir is in neo romaanse stijl met een klokkentoren. Het dateert uit 1956 en is gemaakt met granieten steen. Er wordt aangenomen dat het belangrijkste altaarstuk werd gebouwd met de medewerking van de Broederschap van Wol Makers en Wevers. De buitengevel is versierd met keramiek en prints op de zaligsprekingen, het werk van de beeldhouwer Sergi Mas, een Onbevlekte Ontvangenis door de beeldhouwer Josep Viladomat. Dezelfde beeldhouwer was verantwoordelijk voor de barmhartigheid in de tempel. Rond de kerk vinden we verschillende voorbeelden van traditionele Andorrese architectuur, zoals de Tosca en Engordany bruggen.

Adres: Av. Carlemany, s / n, Escaldes-EngordanyAD700, Andorra

Telefoon: +376 890 881

Ticketprijs: Gratis toegang.

Openingstijden: De kerk geopend in juli en augustus van maandag tot zaterdag 11:00-19:00 en zondag 11:00-14:00.

Het is alleen mogelijk om deze kerk te bezoeken tijdens de maanden juli en augustus.

5) Escaldes-Engordany Arts Centre (CAEE) – een bijzonder gebouw in de parochie. Het herbergt het Viladomat Museum, de collectie van de Romaanse kunst modellen en tijdelijke tentoonstellingen. De CAEE is gebouw in een duidelijk voorbeeld van de zogenaamde Andorrese graniet architectuur. Na verloop van tijd werd het de eerste bioscoop in het land: de Cinema Valira. Het heheeft zijn pracht terug gewonnen als een culturele ruimte, is het permanente centrum voor het werk van de Catalaanse beeldhouwer Josep Viladomat en de collectie van de Romaanse kunst modellen van Andorra. Op de tweede verdieping zetten ze op allerlei tijdelijke tentoonstellingen en bieden een cultureel programma voor alle doelgroepen.

Diensten: Tours geleid en gratis, 45 minuten. Talen: Catalaans, Spaans, Frans en Engels. Plaatsen beperkt. Ruimte aangepast voor lichamelijk verminderde.

Adres: Av. Carlemany, 30, Escaldes-EngordanyAD700, Andorra

Telefoonnummer: +376802255

Waar te verblijven (voor een type reiziger):

1) Hotel Europa

Adres: Carlo Magno 57, Escaldes-Engordany, Andorra

Prijsklasse: € 28 – € 44 (op basis van gemiddelde tarieven voor een Standard kamer)

Hotel Klasse: 2 sterren

Aantal kamers: 68

 

2) Hotel Exe Prisma

Adres: Avinguda del Fener, 14, Escaldes-Engordany AD700, Andorra; 376 802 930

Prijsklasse: € 50 – € 172 (op basis van gemiddelde tarieven voor een Standard kamer)

Hotel Class: 4 sterren

Aantal kamers: 55

 

3) Hotel Les Closes

Adres: Avinguda Carlemany 93, Escaldes-Engordany AD700, Andorra; 376 808 393

Prijsklasse: € 50 – € 90 (op basis van gemiddelde tarieven voor een Standard kamer)

Hotel Class: 3 sterren

Aantal kamers: 78

 

4) Hotel Camp del Serrat

Adres: Carretera Engolasters, Escaldes-Engordany AD700, Andorra; 376 809 590

Prijsklasse: € 47 – € 80 (op basis van gemiddelde tarieven voor een Standard kamer)

Hotel Class: 3 sterren

Aantal kamers: 16

 

5) Hotel Spa Termes SERHS Carlemany

Adres: Avinguda Carlemany, 4, Escaldes-Engordany AD700, Andorra; 376 870 050

Prijsklasse: € 50 – € 90 (op basis van gemiddelde tarieven voor een Standard kamer )

Hotel Class: 4 sterren

Aantal kamers: 33

Waar te eten:

1) Dolc i salat

 • Adres: Avd, De Les Escoles 16, Escaldes-Engordany AD700, Andorra
 • Telefoonnummer: +376 822 202
 • Keuken:
 • Openingstijden: ma – vr 9:00-19:00

2) Gelateria Italiana

 • Adres: Placa Coprinceps 1, Escaldes-Engordany AD700, Andorra
 • Telefoonnummer: +376863030
 • Keuken: Cafe
 • Restaurant functies – Zitplaatsen , kinderstoelen, Toegankelijk voor rolstoelen, accepteert American Express, accepteert Mastercard, accepteert Visa, digitale betalingen, Gratis Wi-Fi

 

3) Pizzeria Xavier

 • Adres: Carrer Sant Antoni, 3, Escaldes-Engordany AD700, Andorra
 • Telefoonnummer: + (376) 822 810
 • Keuken: Frans, Pizza, Europees
 • Openingstijden: 12:00 -15:30

En 19:00-23:00

4) Udon Andorra

 • Adres: Calle de la Unio 5, Escaldes-Engordany AD700, Andorra
 • Telefoonnummer: +376 855 400
 • Keuken: Japans, Sushi, Aziatisch, Fusion
 • Openingstijden: 12:30 -00:00

 

5) L’enoteca

 • Adres: Carrer del Parnal, 4 | Carrer del Parnal, 4, Escaldes-Engordany AD700, Andorra
 • Telefoonnummer: 376 813 545
 • Keuken: Mediterraan, Europees, Spaans, Wijnbar
 • Openingstijden: (ma – za) 13:00-15:30

En 20:00-23:00

6) Restaurant L’Entrecote

 • Adres: Placa Coprinceps, 5, Escaldes-Engordany AD700, Andorra
 • Telefoonnummer: +376871400
 • Keuken: Mediterraan, Internationaal
 • Openingstijden: 13:00-15:30

En  20:00-22:30

 • Restaurants kenmerken: Reserveringen, Buiten zitten, zitplaatsen, kinderstoelen, Toegankelijk voor rolstoelen, Serveert Alcohol, Volledige bar, wijn en bier, accepteert Mastercard, accepteert Visa, Gratis WiFi

 

Evenementen en Festivals:

Praten over festiviteiten, valt op het Festival Internacional de los Colores de Música, een van de belangrijkste festivals gevierd in het Prinsdom Andorra, die verschillende gratis openluchtconcerten biedt.

FESTIVAL INTERNACIONAL Colores de MÚSICA.

Datum en plaats: van 9 tot 14 juli en van 01-30 augustus 2012 in Escaldes (Andorra)

Het is een cultureel voorstel aangeboden tijdens de zomermaanden een aantrekkelijk programma van optredens voor de zomer en muziek te genieten.

Muziek neemt een belangrijke plaats in het Prinsdom Andorra, zoals blijkt uit de verzameling van evenementen die in het land. Een van de meest gewaardeerde evenementen is het “Kleuren Music Festival” gehouden in Escaldes-Engordany en biedt het hele jaar een interessant muzikaal programma. Jazz concerten, straatmuziek en Portugese muziek zijn enkele van de voorstellen om de Andorrese avonden om van te genieten tijdens de zomer.

Ze komen de maanden juli en augustus en het stadium van het Internationaal Festival van Muziek Kleuren  naar de Plaça

Coprinceps waar de jazz Week 9 zal worden gehouden op 14 juli en de cyclus World Music, 01-30 augustus. Meer dan twintig avonden gratis concerten en muzikale reageren op verschillende gevoeligheden.

Jazz on the street – van 9 tot 14 Juli: zoals elk jaar, de kick-off van deze cycli is de Jazz in de straat, die plaats op 7 zal plaatsvinden van 09-14 juli neemt in de Plaça Coprinceps, dubbele sessie op zaterdag 14 juli om 10 uur.

Wereldmuziek – van 1 tot 30 augustus: we niet bewegen de Coprinceps plaça, want gedurende de hele maand augustus, van maandag tot donderdag om 07:00 komen de meest uiteenlopende ritmes met nationale en internationale formaties.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recent Posts